2020-04-06 10:05Pressmeddelande

Ny utställning: Husmöten – Roger Marmdal tecknar hus i Lund

Husteckning av Roger Marmdal. Foto: Kulturcentrum SkåneHusteckning av Roger Marmdal. Foto: Kulturcentrum Skåne

I över två års tid har Roger Marmdal utvecklat ett projekt där han porträtterar hus i Lund. Till varje teckning fogar han en personlig text om sin relation till huset. Till dags dato har han tecknat över 130 hus. Den 18 april öppnar Roger Marmdals utställning Husmöten på Kulturen i Lund. Pressvisning torsdagen den 16 april kl 10.30.

De flesta av husteckningarna är utförda med färgpenna på papper, ofta i större format. På sistone har Roger även börjat göra tredimensionella bilder i trä. Hans bilder och texter utgör tillsammans en personligt formad kultur- och byggnadshistoria över Lund. Äldre och nyare arkitektur ses med samma noggranna och personliga blick.

– Roligt att få ställa ut alla bilderna nu och se vad folk säger om dem, säger Roger Marmdal. 

Han har gått Kulturcentrum Skånes treåriga utbildning, och arbetar på kulturarbetsplatsen/dagliga verksamheten där sedan flera år. Kulturcentrum har återkommande haft utställningar på Kulturen i Lund, senast Unika och lika våren 2018.

– Det är intressant att ställa ut just på Kulturen, som har alla de gamla husen man älskar. Många gånger har jag varit och tittat både på husen och utställningarna, säger Roger Marmdal. 

Utställningen visas på andra våningen i Vita huset. 

Läs mer om Kulturcentrum Skåne

Utställning: Husmöten – Roger Marmdal tecknar hus i Lund

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund. 

Utställningsperiod: 18 april–27 augusti 2020

Pressvisning: Torsdagen den 16 april kl 10.30 på Kulturen i Lund. Roger Marmdal visar utställningen och svarar på frågor. 

Pressbilder: Bifogas, se nedan. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka först på bilden så att den öppnas och klicka sedan på Ladda ner-knappen. 

Kontakt: 

Marianne Andersson, lärare på Kulturcentrum Skåne, mail@marianneandersson.se, 0733-94 08 40.

Christian Penalva, utställningschef på Kulturen, christian.penalva@kulturen.com,
046-35 04 29Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin

Relaterad media