2010-05-05 08:59Pressmeddelande

Virkning och loppis i fokus på lördag!

null

Nu på lördag den 8 maj öppnar en ny utställning med virkade kreationer på Kulturen. Föremålen i utställningen består av bidrag som lämnats in till vårens stora virktävling. Här finns en chans att se de tre vinnande bidragen samt ett tjugotal andra tävlingsbidrag. Samma dag får Kulturen även besök av loppisexperten Ida Magntorn som bjuder på kafferep och berättar om sin nya Loppisbok.

Virktävling blir virkutställning  
Under våren har Kulturen haft en virktävling där alla skaparglada människor fått lämna in sina stickningsalster. Totalt 63 bidrag har lämnats in och på lördag visas de tre vinnarna samt ca tjugo andra bidrag i en ny virkutställning på Kulturen. Utställningen visar nya sidor av en hantverkstradition som på den senaste tiden fått ett stort uppsving och vidareutvecklats.
Utställningen öppnar på lördag kl 12.00

Kafferep med loppisexperten Ida Magntorn
Ida Magntorn är inredningsjournalist specialiserad på antikviteter. I sin nya bok ”Loppisboken” ger hon idéer och inspiration till hur du kan använda vackra gamla föremål och loppisfynd i din vardag.

På lördag kl 14.00 visar Ida Magntorn sina egna loppisfynd och berättar hur de kan användas på nya sätt. Ida ger även tips på bra loppmarknader, hur man hittar guldklimparna på loppisborden och hur man tar hand om sina fynd på bästa vis. Det bjuds även på musik, kakor samt kaffe i blommiga koppar.

Pressvisning med virkning, loppis och kafferep, torsdag den 6 maj kl 11.00
På torsdag visar Charlotte Åkerman från Kulturens virktävlingsjury vinnarbidragen i virktävlingen samt ett urval av de övriga bidragen som kommer att vara med i utställningen.

På plats finns även Ida Magntorn som visar loppisfynd och berättar om sin nya Loppisbok. Tips på bra loppmarknader, kaffe och kakor bjuds det också på!

Välkommen!

För mer information kontakta:
Charlotte Åkerman, projektledare 046-35 04 16
Erik Roman, pressansvarig 046 35 04 47
Pressbilder: www.kulturen.com Lösenord b469alle

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin