2010-05-20 09:20Pressmeddelande

Vernissage: Da Capo - Sverige i tiden 1997-2007

null

Utställningen Da Capo består av bilder som tidigare har publicerats i form av bildreportage i den fackliga tidskriften Dagens Arbete. Ett fyrtiotal av landets främsta fotografer ger sin tolkning av Sverige i globaliseringens tid; skildringar av människan, jobbet och fritiden står i centrum. Fram växer en bild av det nya Sverige, som vi alla spanat efter, ur spillrorna av det raserade folkhemmet. Bilderna får oss att stanna upp och ställa viktiga frågor om Sverige och svenskheten och om vår plats i världen. De väcker också tankar om vad som var bra och dåligt, och om hur den nya verkligheten kan komma att se ut.

Vernissage söndagen den 30 maj kl 14

Utställningen öppnas av Lunds kommuns Kulturchef Torsten Schenlaer. 
Vi bjuder på varm korv och öl!

 Hjärtligt välkommen!

Utställningen pågår t o m 1 augusti 2010

Bilden i inbjudan ingår i utställningen och är tagen av Lars Tunbjörk

KULTUREN
Tegnérsplatsen i Lund www.kulturen.com
Vuxna 70 kr, studerande 35 kr, barn och medlemmar fri entré

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin