2007-09-20 15:00Pressmeddelande

Vernissage av A History of Sex på Kulturen i Lund

null

Utställningen A History of Sex består av porträtt av människor som utför olika sexuella handlingar. De försöker inte dölja vad de gör och flera av dem ser rakt på betraktaren. Deras blickar tycks säga: Det här är jag, men vem är du?

Andres Serrano är känd för att arbeta med de stora klassiska frågorna i sin konst – livet, kärleken och döden. Arbetet med A History of Sex beskriver Serrano som en process där han hade en idé om en sexuell situation eller fantasi som han ville skildra. Modellerna har själva satt gränserna för vad som kan och ska visas.

Utställningen, som kommer från Paula Cooper Gallery i New York, finns på Kulturen året ut. Den visas varje dag kl. 14. Det blir även flera föredrag med utgångspunkt från A History of Sex i höst. Läs mer på Kulturens hemsida.

Välkommen till vernissagen
A History of Sex invigs av Andres Serrano och Sune Nordgren den 23 september kl. 14. De repeterar sina tal kl. 15 så att så många som möjligt får en chans att höra dem. Anmäl gärna i förväg till pressansvarig om ni kommer på vernissagen.

Utställnings- och informationsansvarig Utställningsansvarig är Viveca Ohlsson, tel 046-35 04 93. Pressansvarig på Kulturen, är Petra Kanvall, tel 046-35 04 17 alt petra.kanvall@kulturen.com. För mer
utställningsmaterial och pressbilder, besök www.kulturen.com. Klicka på Kontakt & Press. Lösenordet för att se våra pressbilder är b469alle.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin