2013-02-11 05:15Pressmeddelande

Veckans pressvisningar på Kulturen

null

Nästa helg drar utställningssäsongen igång på allvar på Kulturen då vi inviger två nya spännande utställningar. På lördagen öppnar fotografen Martin Bogrens nya utställning EPA och på söndagen inviger vi vårens barn- och familjeutställning Vem är Jag? som är en resa i självporträttens värld.

EPA - Martin Bogren
EPA är namnet på fotografen Martin Bogrens nya fotoutställning. Under ca ett års tid har han följt några unga pojkar och deras liv med EPA-traktorer på den skånska landsbygden. Resultatet är en laddad och suggestiv berättelse om några unga pojkars sökande efter kickar och identitet.
Invigning: lördag 16 februari kl 14 (Utställningen EPA visas på Kulturen 16 feb - 28 april 2013.)
Pressvisning: onsdag 13 februari kl 11

Vem är jag?
I utställningen Vem är jag? visas självporträtt gjorda av kända konstnärer tillsammans med självporträtt gjorda av barn från olika delar av världen. Här får du möjlighet att fundera på vem du är och skapa ditt eget självporträtt. Utställningen sker i samarbete med Internationella barnkonstmuseet och Nationalmuseum i Stockholm.
Invigning: söndag 17 februari kl 14-16 (Utställningen Vem är jag? visas på Kulturen 17 feb - 9 juni 2013)
Pressvisning: tisdag 12 februari kl 11


För mer information:
Se även separata pressinbjudningar (följ respektive länk nedan).
Viveca Ohlsson, fotograf och utställningsproducent EPA, Kulturen, tel 046 35 04 93
Yvonne Andersson, utställningsproducent Vem är jag?, Kulturen, tel 046 35 04 44
Erik Roman, pressansvarig, Kulturen, tel 046 35 04 47

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla att bli medlemmar. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin