2007-11-30 12:00Pressmeddelande

Välpaketerat år på Kulturen i Lund

null

Nästa år på Kulturen i Lund ägnas åt Kina. I fyra utställningar; Drakar från Kina, Kina – Mitt i Världen, Kinesisk dockteatertradition och Kineskiskt tuschmåleri, riktas fokus mot det stora landet i Öster, dess rika historia och framtid. Utställningarna är möjliga tack vare ett generöst samarbetsavtal från Tetra Pak, en världsledande företagskoncern inom process, förpackning och distribution av livsmedel och med stort engagemang i Kina.

SPONSORAVTALET MED TETRA PAK
Vid en pressträff fredagen den 30 november på Kulturen i Lund offentliggjordes att Tetra Pak blir museets partner i temasatsningen om Kina 2008. Koncernen stödjer Kulturen med 200.000 euro, eller nära 2 miljoner svenska kronor, nästa år.

Kulturens museichef Anki Dahlin och biträdande chef Björn Magnusson Staaf deltog vid pressträffen tillsammans med Jörgen Haglind, informationsdirektör på Tetra Pak.

- Vi är glada att kunna bidra till att sprida ökad kunskap om Kina och kinesiskt konsthantverk. Kina är i dag Tetra Paks största marknad och på detta sätt hoppas vi kunna öppna ögonen för en enastående och fascinerande kultur långt från vårt land, men på många sätt nära Lund, säger Jörgen Haglind.

- Kulturen i Lund är glad och oerhört tacksam över samarbetet med Tetra Pak som gör det möjligt för museet kan satsa stort på Kina, säger Anki Dahlin.

- Tetra Pak har stöttat flera intressanta kulturprojekt och utställningar i södra Sverige. Det är en fantastisk tillgång för kulturinstitutionerna i Skåne att ett företag ur näringslivet visar ett sådant engagemang, säger Björn Magnusson Staaf.

PRESSANSVARIG
Pressansvarig på Kulturen, Petra Kanvall, telefon 046-35 04 17 alternativt petra.kanvall@kulturen.com. Besök gärna Kulturens hemsida www.kulturen.com för mer information om nästa år på Kulturen i Lund.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin