2010-10-05 13:29Pressmeddelande

Välkommen på invigningen av Stefan Castas gröna tråd

null

STEFAN CASTAS GRÖNA TRÅD är en lekfull utställning om den populäre barnboksförfattaren Stefan Casta. I samarbete med LitteraLund visar Kulturen bilder och miljöer ur Stefan Castas gröna värld. Här finns en läshörna, bildverkstad, lekflotte och mycket mer.

Stefan Casta är född i Vadstena 1949, men är sedan drygt trettio år bosatt i Skåne. Han har skrivit ett fyrtiotal böcker, varav de flesta för barn och ungdomar. Stora Musboken, Blåbärspatrullen, Sofis bärbok, Mister Räf, Berättelsen om Bäverns Bollklubb och Den gröna cirkeln är några exempel på titlar.

I sitt författarskap har Stefan Casta nära samarbeten olika illustratörer och i utställningen visas verk av Anna Bengtsson, Maj Fagerberg, Staffan Gnosspelius, Sara Lundberg, Bo Mossberg, Mimmi Tollerup och Staffan Ullström.

Utställningen STEFAN CASTAS GRÖNA TRÅD pågår fram t o m den 9 januari 2011 och är ett samarbete mellan Kulturen och LitteraLund 2010. 

Välkommen på invigning tisdag den 12 oktober kl 14.30 med Stefan Casta och Lunds kommuns Kulturchef Torsten Schenlaer. Vi bjuder på saft och gröna överraskningar!

(Skriv ut och ta med denna inbjudan som gäller som entré på Kulturen för två personer under invigningsdagen 12/10 2010)

KULTUREN
Tegnérsplatsen i Lund
046-35 04 00
info@kulturen.com
www.kulturen.com


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin