2012-03-30 14:01Pressmeddelande

Utställningen Popstad Lund blir musikfestival!

null

Nu är det klart att utställningen Popstad Lund också blir startskottet för en ny musikfestival i Lund. Festivalen hålls för första gången i maj i år på Kulturen. Tolv artister kommer att spela under tolv timmar och det blir både nya lovande artister och storheter från tiden då Lund var Popstad Lund. Huvudarrangören Rocknrollklubben bjuder in till pressträff tisdagen den 3 april kl 13.30.

Utställningen Popstad Lund handlar om det levande musiklivet i Lund under perioden 1971-1996. Hit kom världsartisterna och här startade många svenska musiker sin karriär. Men det tog självklart inte slut 1996! Musiklivet i Lund är i allra högsta grad levande än idag.

Tanken är att detta initiativ ska bli början på en ny musikfestival som arrangeras årligen i Lund. Lund har ett rikt musikliv och Popstadsfestivalen är ett sätt att skapa möten mellan nya lovande artister och erfarna välkända artister som på olika sätt verkat i Lund under sin karriär. 

Popstadsfestivalen 2012 arrangeras av Rocknrollklubben i samarbete med Kulturen och Kulturkrogen samt med bidrag från Lunds kommun.

Pressträff:
Mer info om vilka artister som kommer att uppträda samt vilket datum som Popstad Lund vaknar till liv igen blir det på pressträffen tisdagen den 3 april kl 13.30 på Kulturen. Möt representanter för festivalen, Kulturen och några av artisterna. Vi bjuder på tilltugg, dryck och musikuppträdande.Välkomna!

För mer information:
Magdalena Väpnargård, projektledare från Rocknrollklubben, tel 0706-89 88 90
Emma Malmström, programchef på Kulturen, tel 046-35 04 54
Erik Roman, pressansvarig, 046-35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin