2015-06-25 07:30Pressmeddelande

Tillbaka till 1920-talet med Kulturens Lekfulla tidsresor

null

Nu är det åter dags för Lekfulla tidsresor på Kulturen i Lund. Den här gången handlar det om museets historia, och vi förflyttar oss tillbaka till 1910- och 1920-talet. Då var Kulturens grundare Georg Karlin chef, och en ganska krävande sådan. Genom medarbetare och sonen Torkel får vi veta mer om hans bättre och sämre sidor. Föreställningen spelas tisdag till fredag under perioden 30 juni17 juli, två förställningar per dag, 

Visste du att Karlin ständigt drev på sin personal med orden "det är mycket bråttom" och att hans son Torkel hade ett eget museum i museet? Friluftsmuseets hus har använts på många olika sätt, till exempel drevs en konstslöjdsanstalt i det nuvarande caféhuset Locus Virtutum. 

Kulturen invigdes 1892 och föreställningen ger en glimt av museets "ungdom". Och berättelserna om museet speglar förstås också det omgivande samhället. 

Föreställningen framförs av Kulturens pedagoger, som för tredje sommaren i rad bjuder besökarna på levandegjord historia i Kulturens park. Samling i entrén strax innan föreställningen börjar. 

Evenemang: Lekfulla tidsresor

Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund

Datum och tid: Föreställningen spelas tisdag till fredag under perioden 30 juni-17 juli. Två föreställningar per dag, kl 13.00 och 14.30. 

Pris: Ingår i entréavgiften 

Pressbilder: Scrolla ner för att se bifogade pressbilder. För att ladda ner dem högupplösta, klicka på bilderna. Alla foton: Viveca Ohlsson/Kulturen

För mer information: 
Yvonne Andersson, pedagog och avdelningschef, 046-35 04 44, yvonne.andersson@kulturen.com

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin