2014-09-27 07:00Pressmeddelande

Tävla i kanelbulledesign på Kulturen i Lund

null

En kanelbulle behöver inte vara en snäcka eller en knut. Den kan se ut precis som du vill. Uppdraget är att baka en kanelbulle med unik design hemma och sedan ta med den till Kulturen på Kanelbullens dag. Hembakningsrådet delar ut fina priser till de mest fantasifulla/ snyggaste/mest originella bullarna.

Vi berättar också om hur traditioner uppkommer, om hembakningens historia och visar i samband med det Hembakningsrådets utställning om bullar, bulldesign och fikatraditioner.   

Kanelbullens dag har firats i 15 år. Dagen instiftades av Hembakningsrådet som ville hylla hembakningstraditionen, men även skapa en tradition som alla kan delta i. Den som har med sig en egendesignad kanelbulle till Kulturen den 4 oktober går in gratis på Kulturen! 

Evenenemang: Kanelbullens dag med kanelbulle-design-tävling. 

Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund. 

Datum och tid: Lördagen den 4 oktober 2014, kl 13.30-15.00

Program:

  • Kl 13.30-14.00 Inlämning av bullar i Hornsbergssalen. 
  • Kl 14.00-14.30  Om traditioner och hur de uppstår, kanelbullens historia och bakråd, med intendent Anders Jansson från Kulturen och Birgit Nilsson Bergström från Hembakningsrådet
  • Kl 15.00 Tre vinnare koras och får fina priser i form av bakredskap. 

För mer information:
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör på Kulturen, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Birgit Nilsson Bergström, 0708-24 91 14, mail@hembakningsradet.se

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin