2013-07-29 06:30Pressmeddelande

Stumfilmskväll med fri entré på Kulturen

null

Måndagen den 29 juli är det Stumfilmskväll med fri entré på Kulturen. En resande stumfilmbiograf stannar till i Lund och sätter upp duken i Kulturens park. Det blir levande musik till stumfilmer med Charlie Chaplin, Buster Keaton, Fatty Arbuckle och Mack Senett. 

Den resande stumfilmsbiografen Laster der Nacht är en ombyggd gammal brandbild (Magirus Deutz, 1969). Halv tio på kvällen, när det blir mörkt nog för filmvisning, sätter våra gäster igång projektorn och visar gamla filmskatter. För den rätta känslan blir det levande musik med  violinisten Gunthard Stephan och pianisten Tobias Rank. 

Stumfilmskvällen är ett samarrangemang mellan Kulturen och SommarLund.

På gräsmattan intill filmduken, utanför Kulturens café, kommer det att finnas varma och kalla drycker, bullar och tablettaskar till försäljning.

Filmerna som visas:

A Dog’s Life (1918) Charlie Chaplin

The House (1917) Fatty Arbuckle

The Inventor (1913) Mack Senett

The Blacksmith (1920) Buster Keaton

Evenemang: Stumfilmskväll
Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund. Filmerna visas i museiparken, vid regn flyttar visningen inomhus. 
Tid: Måndag 29 juli kl 21.30-23.00
Pris: Fri entré! 

För mer information: 
Maria Bohlin, informatör och tf pressansvarig, maria.bohlin@kulturen.com, 046-35 04 29


Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla att bli medlemmar. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin