2012-07-18 12:09Pressmeddelande

Stumfilmskväll i Kulturens park

null

På torsdag kväll, 19 juli, har vi stumfilmskväll i Kulturens park. Det är den resande stumfilmsbiografen "Laster der Nacht" som kommer till Lund och kombinerar stumfilmsklassiker med levande musik. Fri entré till detta arrangemang, som är en del av SommarLund, i samarbete med Lunds kommun. 

Programmet för kvällen:

  • Fågelskrämman (1920) – Buster Keaton 20 min
  • Miniatyren (1895-1927) – 20 min 22 korta filmer m bla Valentin, Musse Pigg, Clyde Cook och Germaine Dulac
  • La Souriante Madame Beudet (1922) – 30 min Germaine Dulac
  • Vagabonden (1916) – Charlie Chaplin 25 min

Musikerna bjuder på jazz, klassiskt samt programmusik från ”glada tjugotalet”. 
Vi säljer fika i vårt café men det går även bra att ta med egen picknick. En filt kan också vara bra att ta med, eftersom visningen sker utomhus i Kulturens park. Om det blir ordentligt regnigt flyttar vi in i Auditoriet. 

Datum: Torsdag 19 juli 2012, kl. 21:30-23:00, insläpp från kl 21.00. 
Pris: Fri entré
Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund

Mer information: 
Maria Bohlin, informatör 046-35 04 29

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin