2010-02-17 09:38Pressmeddelande

Stickcafé och virktävling på Kulturen

null

Sedan hösten 2009 har Kulturen gjort en storsatsning på folkkonst och design med flera nya utställningar och programverksamhet. På lördag håller Kulturens eget stick- och virkcafé öppet. Här erbjuds möjlighet att komma igång med handarbete för alla som är nyfikna. Under våren arrangeras även en stor virktävling med fina priser samt möjlighet att medverka vid en kommande utställning på Kulturen.

På lördag håller ett stick- och virkcafé öppet och ger alla chansen att komma igång med handarbete både på traditionellt och modernt vis. Caféet leds av Håkan och Gisela från gruppen Handkultur som i höstas graffitistickade in delar av museet inför invigningen av folkkonstutställningarna. Här finns chans att få hjälp att komma igång med eget skapande och kanske även vara en bra start om man vill delta i Kulturens stora virktävling som kommer att pågå under våren. Tävlingen är öppen för alla och det mest kreativa bidragen kommer att belönas med fina priser. Förstapris är ett presentkort på 500 kr i Kulturens museibutik. Ett urval av bidragen kommer även att ställas ut på museet. Bidrag lämnas med namn och kontaktuppgifter i Kulturens reception före den 31 mars.

Pressträff torsdag 18 februari kl 11.00
Träffa Håkan från Handkultur och få en snabbintroduktion till virkning. På plats finns även delar ur tävlingsjuryn som visar upp det första tävlingsbidraget som redan kommit in innan tävlingen startad.

Virktävlingens jury består av:
Anki Dahlin, museichef
Charlotte Åkerman, projektledare Folkkonst & Design och antikvarie textil
Anna Sanfridsson, textilkonservator

Kulturens virk- och stickcafé är öppet lördag 20 februari kl 13-16
Entré till caféet ingår i museientrén och alla medverkande bjuds på både fika och goda råd!

För mer information kontakta:
Charlotte Åkerman, projektledare 046 35 04 16
Erik Roman, pressansvarig 046 35 04 47
Pressbilder: www.kulturen.com Lösenord b469alle
Foto: Viveca Ohlsson

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin