2013-07-30 06:30Pressmeddelande

Stafflimålning för barn på Kulturen

null

Vid åtta tillfällen med start idag, tisdag 30 juli, kan barn från 7 år prova på att måla vid ett staffli i Kulturens park. De får fånga sommaren på papper under handledning av Kulturens bildpedagog Olle Ekström.

Barnen målar vid stafflier, arbetar en stund fritt under handledning och får sedan hjälp att utveckla sitt måleri i nya riktningar genom enkla övningar. Vid regn flyttas aktiviteten inomhus.

Från 7 år. Ingen föranmälan. Först till kvarn-principen gäller.

Om Olle Ekström:
Pedagog med bakgrund som konstvetare. Specialiserad på att leda visningar och program där uttolkning och skapande av olika slags bilder står i fokus.

Aktivitet: Stafflimålning för barn från 7 år
Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund
Tid: Kl 10.30–12.30 följande datum: 30/7–2/8 samt 6/8–9/8 2013. 
Pris: Fri entré för barn och unga upp till 19 år samt Kulturens medlemmar. Övriga betalar entré som gäller hela dagen till hela museet, under maj–augusti 120 kr, 80 kr för pensionärer, 60 kr för studenter.

För mer information:
Olle Ekström, bildpedagog, 046 -35 04 15, olle.ekstrom@kulturen.com (från kl 10 tisd 30 juli)
Maria Bohlin, informatör och tf pressansvarig, 046-35 04 29, maria.bohlin@kulturen.com


Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla att bli medlemmar. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin