2021-10-08 06:00Pressmeddelande

Spännande höstlov på Kulturen i Lund

Foto Jessica Ljung, KulturenFoto Jessica Ljung, Kulturen

Kulturen i Lund har öppet hela höstlovet med förlängda öppettider, och erbjuder massor av barnvänliga aktiviteter!

Höstlovet sammanfaller ju med Halloween så vi har aktiviteter som Jakten på den försvunna spökskatten, Ryslig visning och Spökpyssel. Men vi erbjuder också Trolleriskola med Magiske Måns och en magiföreställning med Malin Nilsson, som bland annat vunnit Svenska Mästerskapen i Magi.

Som vanligt kan man även besöka de historiska husen i vårt friluftsmuseum och alla våra utställningar. Den nyöppnade färgstarka utställningen Knitstart my heart – Anna Bauer tror vi passar utmärkt att se tillsammans med barn, och det gäller också utställningen Cirkus som öppnade i våras.

Museet har öppet kl 10–16 hela höstlovet, lördag 30 oktober till söndag 7 november. Dessutom har vi kvällsöppet till kl 20 på onsdagen, med läskig ficklampspromenad i museiparken.

Samlad information om alla våra programaktiviteter under höstlovet finns på www.kulturen.com/hostlov

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund. 

Höstlovsperiod: lördag 30 oktober–söndag 7 november 2021

Pressbilder: Bifogas, se presskit nedan.

För mer information:

Therese Bygge, programarrangör, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com

Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30. Johanna.lisbergjensen@kulturen.comOm Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin