2019-10-14 05:45Pressmeddelande

Spännande Höstlov på Kulturen i Lund

Foto: Viveca Ohlsson, KulturenFoto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Kulturen i Lund har öppet kl 10–16 hela höstlovet (till kl 20 på onsdagen) med många spännande aktiviteter som barn och vuxna kan uppleva tillsammans: Spökkväll, Läskiga besök, Rysliga visningar, Häxpyssel, Fröken Fredrikas spår, Magisk trolleriföreställning och lekutställningen Hans och Greta

Spökkväll i parken torsdag 31/10

Följ med på en vandring i den mörka parken där onda väsen lurar i skuggorna. Vi berättar otäcka historier som ger kalla kårar och inte är ämnade för de känsligaste själarna. Från 10 år. Begränsat antal platser, förköp via www.kulturen.com/program. Start kl 18.00 och kl 19.00.

Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Magisk trolleriföreställning med Trollis

Peter Essy-Ehsing välkomnar dig till en fingerfärdig och humoristisk trolleriföreställning som får publiken att lägga sina pannor i djupa veck, men som även framkallar många skratt. Onsdag 30 oktober kl 18.00–18.45. Begränsat antal platser, förköp via www.kulturen.com/program.

Ryslig visning för barn 3– 6 år

På museet finns ställen som är lite mer ljusskygga än andra, där det finns märkliga föremål eller där det har hänt oförklarliga saker. Denna visning är lämplig för barn i åldern 3-6 år, tillsammans med vuxen. Ingen förhandsbokning, visningen ingår i entréavgiften. 

Läskiga besök för barn 5– 10 år

Följ med på en dramatiserad vandring till tre av de kulturhistoriska husen på Kulturen i Lund. Ni får möta tre gengångare som finns kvar i husen av olika skäl… Vågar du följa med? För modiga barn i åldern 5–10 år, tillsammans med vuxen. Ingen förhandsbokning, visningen ingår i entréavgiften. Månd 28/10–onsd 30/10, kl 13.00 och 14.30. 

Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Följ fröken Fredrikas spår

Ta din spår-talong i entrén och följ fröken Fredrikas spår genom de gamla kulturhistoriska husen. Lämplig för barn från ca 5 år, i sällskap med vuxen.

Foto: Johanna Lisberg Jensen, Kulturen

Häxpyssel

Varje dag under höstlovet kl 10.30–12.30 har vi häxpyssel för yngre barn, cirka 3–6 år. Vi gör trollspön och andra enklare pyssel. Drop-in, ingår i entréavgiften. I Verkstan, intill lekutställningen Hans och Greta.

Illustration: Olle Ekström, Kulturen

Hans och Greta – en lekutställning

Vår lekutställning Hans och Greta är baserad på Bröderna Grimms saga med samma namn. Som i tidigare lekutställningar ger vi barnen möjlighet att uppleva miljöer från barnlitteraturen genom lek.

Illustration: Olle Ekström, Kulturen

Plats för lek i parken

I vår härliga park kan barnen leka på lekplatsen. De kan även prova att gå på styltor, ha dragkamp och fäktas med träsvärd.

Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Besök Livets museum

Livets museum är ett medicinhistoriskt museum i Lund som berättar om hur kroppen fungerar. Utställningen är interaktiv på många sätt och passar både barn och vuxna. Museet drivs av Kulturen på uppdrag av Region Skåne, i samarbete med Sydsvenska Medicinhistoriska sällskapet. Öppet tisdag, onsdag, torsdag, fredag samt söndag kl 10–14 under höstlovet. Fri entré! Besöksadress: Lasarettsgatan 5B, bakom restaurang Valvet. 

Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Höstlov på Kulturen i Lund: 
Kulturen i Lund har öppet kl 10–16 hela höstlovet, lördag 26 oktober till söndag 3 november. Vi har även kvällsöppet till kl 20 på onsdagen.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund.

Pressbilder: Bifogas, se nedan. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka upp den och klicka sedan på knappen "Ladda ner". 

Om du som journalist vill följa med på en visning eller på Spökkvällen, kontakta gärna en av våra pedagoger i förväg: 

Yvonne Andersson, pedagog och avdelningschef program och försäljning, yvonne.andersson@kulturen.com, 046-35 04 44. 

Annika Mandahl, pedagog, annika.mandahl@kulturen.com, 046-35 04 39. Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin