2012-08-07 01:00Pressmeddelande

Sommarens sista Allsång för barn

null

Fröknarna Klack leder sommarens sista Allsång för barn på Kulturen. På lördag bjuder de på sprudlande musik och fantasiväckande rimfrossa med publiken som hejaklack, kör och rimknäckare. Bakom klack-duon står musikerna Kattis Olsson och Christel Nilsson.

Fröknarna Klack är kända för sitt ordvrängeri i rim- och ramstakt som inspirerar till fortsatt rim och ramsande hemma i kammaren, på dagis eller i skolan. Deras två barnalbum "Tjåpp såj delyx" och "Klackarna i taket" har båda blivit grammisnominerade i klassen Bästa barnskiva.

Tid: Lördag 11 augusti kl 15-16
Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund
Pris: Fri entré för barn, unga upp till 19 år och Kulturens medlemmar. Vuxna går in för halva entrépriset från kl 13 (60 kr). 

Evenemanget är en del av SommarLund, Lunds kommuns sommarsatsning. 

För mer information:

Christel Nilsson från Fröknarna Klack:
0705-52 94 75 

Johanna Lisberg Jensen, programarrangör Kulturen:
johanna.lisbergjensen@kulturen.com, 046-35 04 30

Maria Bohlin, informatör Kulturen:
maria.bohlin@kulturen.com, 046-35 04 29

Kulturens webb: 
www.kulturen.com

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin