2011-05-02 09:17Pressmeddelande

Sommardagar på Kulturen!

null

Nu har Kulturens sommardagar startat. Lunds konst/designskola har dekorerat friluftsområdet med textila installationer och en lång rad aktiviteter och evenemang har planerats för att sommaren ska vara i 123 dagar i år. Det blir Barnens dag, invigning av Kulturens café, prova på-dans i parken, allsång för barn, midsommarfirande, hantverksmarknad, teaterföreställningar och mycket annat. Bli medlem och få extra mycket sommar i år!

Kulturens sommardagar varar från maj till augusti med öppet alla dagar mellan 10 och 17. Under perioden finns även Kulturens värdar på plats på Kulturens Östarp. Entrépriset höjs under Kulturens turistsäsong till 120 kr för vuxen, 80 kr för pensionär och 60 kr för studenter. Kulturens medlemmar, barn och unga under 19 år går dock in gratis som vanligt hela sommaren!

Att bli medlem i föreningen kostar 290 kr och inkluderar, förutom fri entré till Kulturen, Kulturens årsbok samt fri entré till nio friluftsmuseer i Norden, bl a Skansen i Stockholm och Den gamle byn i Danmark. Genom att vara medlem stödjer man även den ideella föreningen och bevarandet av vår kulturhistoria som pågått sedan 1882. 

Ta del av våra sommardagar i vårt sommarprogram. Här är några exempel på innehållet i sommarens program:

Tjugo textila installationer i parken, Hantverksmässa och invigning av Folkkonstens skapare, fotoutställningen Förbisett, Barnens dag, Kulturens nya kafé, invigning av två nya textila utställningar med textilkonstnären Barbro Lomakka och designstudenter från Sätergläntan, nationaldagsfirande med bl a Katarina Mazetti & Finn Zetterholm, Kulturens årsmöte med bokkalas, traditionellt midsommarfirande, Sommarlovsaktiviteter för barn hela juli, Allsång för barn med bl a Mia Barlöv, Jojje Wadenius och Behrang Miri, Blomsafari på Kulturens Östarp, Prova på-dans på dansbanan, orgelkonserter i Bosebo kyrka, publikt restaureringsarbete av Dackestugan, visningar av friluftsmuseet och våra olika utställningar mm.

I sommarprogrammet hittar du aktiviteter för alla sommarens 123 sommardagar på Kulturen!

Sommardagar på Kulturen sker i samarbete med Lunds Kommun och ingår som en del av Sommarlund.

Glad sommar!

För mer information:
Anki Dahlin, museichef, tfn 046 35 04 02
Emma Malmström, programchef, tfn 046 35 04 54
Erik Roman, pressansvarig, tfn 046 35 04 47  

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar och i drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan alla ta del av en magisk värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin