2012-04-18 11:11Pressmeddelande

Skivmässa i utställningen Popstad Lund

null

På lördag blir det Vinylfrossa på Kulturen, när ett tiotal skivsamlare/försäljare samlas i utställningen Popstad Lund.

Vi arrangerar en mindre skivmässa, där man hitta en del av den musik som var aktuell under Lunds storhetstid som musikstad, nämligen sjuttio-, åttio- och nittiotalet. Även pins och affischer kommer att finnas att köpa. 

Mellan 1971 och 1996 var Lund en musikalisk metropol. Hit kom världsartisterna och här startade många svenska musiker sin karriär. Musik- och artistlivet blomstrade och satte sin prägel på hela Lund och påverkade dess utveckling.

Kulturen berättar denna Lundahistoria i utställningen Popstad Lund, tillsammans med de som var med under denna period. Det handlar om musiker, arrangörer, föräldrar, politiker, grannar och om alla de som lyssnade och dansade. På lördag kompletteras utställningen med Vinylfrossa för en dag. 

Datum: Lördag 21 april, 12:00 - 16:00
Plats: Lundahallen/Popstad Lund
Fri entré för medlemmar och unga under 19 år  

För mer information:
Håkan Kihlström, museipedagog, tel 046-35 04 34
Erik Roman, pressansvarig, tel 046-35 04 47 

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin