2024-03-12 06:50Pressmeddelande

Skärtorsdagsfirande och andra påsklovsaktiviteter på Kulturen i Lund

Skärtorsdagsfirande på Kulturen i Lund. Foto: Jessica Ljung, KulturenFoto: Jessica Ljung, Kulturen

Var samlas alla påskkärringar på skärtorsdagen innan de flyger till Blåkulla? En hel del av dem kommer till Kulturen i Lund, för där firas skärtorsdagen rejält! Även de andra dagarna under påsklovet, från lördag 23 mars till måndag 1 april (annandag påsk), erbjuder vi påskiga aktiviteter för barn på museet.

Skärtorsdagsfirandet den 28 mars inleds kl 12.30. Det blir ansiktsmålning, utomhuslekar, sång- och danspass, påskpyssel, såpbubbelblåsning och påskvisningar. Dagen avslutas med ett gemensamt flygförsök till Blåkulla kl 15.00. Vi hoppas att många barn kommer klädda som påskkärringar eller påskgubbar!

Utöver det stora skärtorsdagsfirandet arrangeras påskpyssel, påskvisningar för barn och tipsrunda varje dag under lovet. Man kan också besöka lekutställningen H. C. Andersens sagovärld, den lilla utställningen Gamla leksaker och vår roliga lekplats. Det finns också tre barnspår att följa på museet, och spåret Hur bodde folk förr? som leder runt till sex historiska hus med interiörer i friluftsmuseet. Vi har samlat information om påsklovet på www.kulturen.com/pasklov

Museet har öppet kl 10–16 alla dagar under påsklovet, lördag 23 mars till måndag 1 april (annandag påsk). Dessutom är det som vanligt kvällsöppet till kl 20 på torsdagen. Även Kulturens mysiga café i museiparken har öppet alla dagar under lovet, kl 11.00–15.30.

Evenemang: Påsklov på Kulturen i Lund med påsklovsaktiviteter, se www.kulturen.com/pasklov. Skärtorsdagsfirande 28 mars från kl 12.30.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.

Kontaktpersoner:

Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Maria Bohlin, kommunikatör, 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin