2012-03-27 08:35Pressmeddelande

Skambyrån kommer till Lund!

null

Imorgon är det Popstadskväll på Kulturen igen och denna gång kommer Skambyrån på besök. Skambyrån är en slags komediklubb där vanliga personer läser högt ur dagböcker och andra texter från sin barndom. Skambyrån har arrangerat klubbkvällar på Inkonst i Malmö sedan 2008, men på imorgon gör klubben ett tillfälligt besök i Lund och bjuder på läsning med Popstadstema.

Skambyrån är en svensk variant på det amerikanska fenomenet "Mortified", där självsäkra deltagare läser högt från sina pinsamma och roliga dagboksinlägg från barndomen och tonåren. Mycket skratt och hög igenkänningsfaktor utlovas. Det handlar om vem vi var och vad vi grubblade över under ungdomsåren, dagböcker och andra texter som egentligen var ämnade för skrivbordslådan plockas fram i strålkastarljuset. Skambyrån har inför kvällen efterlyst texter om allt från kärleksgrubblerier till nördiga specialintressen. Och eftersom utställningen Popstad Lund handlar om musiklivet i Lund under 70- till 90-talet kommer det även bli fokus på hemmasnickrade låttexter och hemliga rockstjärnedrömmar denna kväll.

Popstadskväll: Skambyrån goes Popstad Lund
Datum: Onsdag 28 mars, 19:00 - 20:30
Pris: 100 kr, fri entré för Kulturens medlemmar

Öl och mat säljs på plats! 
Popstadsutställningen är kvällsöppen kl 18-21 med framträdande från Skambyrån kl 19-20.30

Obs! Begränsat antal platser. Boka gärna på tel 046 35 04 01. Biljetterna ska hämtas ut senast kl 18.15 onsdag 28 mars.

För mer information:
www.skambyran.se
Erik Roman, pressansvarig, tel 046-35 04 47 

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin