2013-08-15 06:30Pressmeddelande

Sjung och rocka med - barnkonserter på Kulturen

null

Tre lördagar i rad blir det fokus på barn, musik och skoj på Kulturen, när vi återigen arrangerar våra populära barnkonserter på friluftsmuseets scen. Vi inleder med Britta och Mälitta lördagen den 17 augusti och fortsätter sedan med LongKalsong den 24 augusti och Bröderna Lindgren med gästartister den 31 augusti. Fri entré för alla under 19 år!

Våra barnkonserter har visat sig vara väldigt populära så även i år har vi letat fram roliga artister som gör allt för att barnen ska trivas och ha kul. De uppträder på utomhusscenen i friluftsmuseet och förhoppningsvis ska det höras lång väg när barnen sjunger med. 

Britta och Mälitta är först ut på scen den 17 augusti. Lördagen efter är det dags för grammisnominerade duon LongKalsong och vi avslutar med Bröderna Lindgren, som vann en Grammis för Årets barnalbum 2013. Bröderna har med sig gästartisterna Nina Ramsby, Britta Persson och Patrik Arve. 

Kom i god tid och ta gärna med picknickkorgen!

Du hittar mer info om artisterna via evenemangskalendern på vår webb: 
Britta och Mälitta 17 augusti 
LongKalsong 24 augusti
Bröderna Lindgren 31 augusti

Evenemang: Barnkonserter på Kulturen, tre lördagar i rad

Tid: Lördagar kl 14-14.45 följande datum: 17 augusti (Britta och Mälitta), 24 augusti (LongKalsong) och 31 augusti (Bröderna Lindgren)

Pris: Gratis för alla under 19 år samt Kulturens medlemmar. Övriga betalar entré som gäller till hela museet hela dagen: 120 kr, pensionär 80 kr, student 60 kr. 

För mer information: 
Emma Malmström, programarrangör, 046-35 04 54, emma.malmstrom@kulturen.com
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com


Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla att bli medlemmar. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl