2019-10-09 09:23Pressmeddelande

Sisters Tattoo kommer tillbaka till Kulturen i Lund i februari!

Bild från Sisters Tattoo & Art Expo på Kulturen i Lund 2019. Foto: Fiona Coogan. Bild från Sisters Tattoo & Art Expo på Kulturen i Lund 2019. Foto: Fiona Coogan.

I februari 2020 arrangeras Sisters Tattoo & Art Expo för andra gången på Kulturen i Lund. Då kan du träffa några av Europas bästa kvinnliga tatuerare, hämta inspiration och kanske till och med tatuera dig. Redan nu kan du förboka tid hos en av de deltagande tatuerarna. 

Evenemangsfixaren Darren Ward, som bor i Kävlinge i Skåne, tyckte det behövdes en mässa med bara kvinnliga tatuerare och tog därför kontakt med Kulturen för att höra om det fanns en möjlighet till samarbete. I februari 2019 arrangerades Sisters Tattoo & Art Expo för första gången på Kulturen i Lund. Det blev så lyckat att tatueringsmässan med bara kvinnliga tatuerare återkommer till museet även i februari 2020.

– Den här gången lägger vi till att en gästföreläsare kommer att berätta om tatueringar ur ett kulturhistoriskt perspektiv, säger Therese Bygge som är programarrangör på Kulturen.

Den som vill bli tatuerad under mässan kan redan nu gå in på www.sisterstattoo.se, titta runt bland tatuerare som ska medverka och förboka tid. Fler tatuerare kan tillkomma under de månader som återstår tills mässan öppnar. Det kommer också att erbjudas drop-in-tatueringar. Besökarna kan se denna konstform på nära håll, ställa frågor och kanske diskutera en framtida tatuering. Flera av tatuerarna ställer även ut konstverk, som säljs under mässan.

– Tatuering har en lång historia, och tillsammans med den kulturhistoria som visas på museet i olika former blir det ett spännande arrangemang, säger Darren Ward. 

Evenemang: Sisters Tattoo & Art Expo

Datum och tid: lördag 1 februari 2020 kl 11-19 och söndag 2 februari 2020 kl 11-18.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund

Entre: Under tatueringsmässan den 1–2 februari 2020 är entréavgiften till Kulturen i Lund förhöjd till 150 kr. Besökare 0–18 år och medlemmar har fri entré!  Biljetten gäller för en dag och ger både entré till tatueringsmässan och till hela museet, med ett tjugotal utställningar och friluftsmuseum med historiska hus. 

Mer info om tatuerarna och mässan: www.sisterstattoo.se

Pressbilder: Bifogas, se nedan. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka upp bilden och klicka sedan på knappen Ladda ner. 

Kontakt: 

Darren Ward, arrangör av Sisters Tattoo & Art Expo, 0733-95 27 10, roadrunnerbizz@gmail.com 

Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com 

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.comOm Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin

Relaterad media