2020-01-30 08:50Pressmeddelande

Sisters Tattoo & Art Expo på Kulturen i Lund i helgen!

Illustration: Astrid Zschorsch, tatuerare från Frankfurt. Illustration: Astrid Zschorsch, tatuerare från Frankfurt.

Nu i helgen, 1–2 februari, är det dags för Sisters Tattoo & Art Expo på Kulturen i Lund. Då kan besökarna träffa några av Europas bästa kvinnliga tatuerare, hämta inspiration och kanske till och med tatuera sig. Entrébiljetten ger också entré till hela museet, med ett tjugotal utställningar och friluftsmuseum med historiska hus. 

Evenemangsfixaren Darren Ward, som bor i Kävlinge i Skåne, tyckte det behövdes en mässa med bara kvinnliga tatuerare och tog därför kontakt med Kulturen för ett par år sedan, för att höra om det fanns en möjlighet till samarbete. I februari 2019 arrangerades Sisters Tattoo & Art Expo för första gången på Kulturen i Lund. Det blev så lyckat att tatueringsmässan återkommer till museet även i år. 

– Tatuering har en lång historia, och tillsammans med den kulturhistoria som visas på museet i olika former blir det ett spännande arrangemang, säger Darren Ward. 

Förbokningen för den som vill bli tatuerad under mässan har varit öppen i flera månader via www.sisterstattoo.se, men man kan fortfarande gå in och boka tid. Det kan också finnas möjligheter till drop-in under mässan, om någon av tatuerarna har obokade tider kvar. 

De besökare som inte själva tatuerar sig får se utförandet av denna konstform på nära håll, kan samla inspiration, ställa frågor och kanske diskutera en framtida tatuering. Flera av tatuerarna ställer även ut konstverk, som säljs under mässan.

– I år kan besökarna också gå på föredraget "Kroppens graffiti" med Birgitta Svensson på lördagen, säger programarrangör Therese Bygge. 

Birgitta Svensson är professor i etnologi vid Stockholms universitet. Hon kom att intressera sig för tatueringens kulturhistoria i mitten av 1990-talet då tatueringsintresset tog fart. Hon publicerade 1998 boken Tatuering – ett sinnligt äventyr och har därefter skrivit om tatuering i sportens värld, om minnenas hjärtan som motiv och tatuering som kroppens graffiti.

Evenemang: Sisters Tattoo & Art Expo

Datum och tid: lördag 1 februari 2020 kl 11–19 och söndag 2 februari 2020 kl 11–18.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund

Entre: Under tatueringsmässan den 1–2 februari 2020 är entréavgiften till Kulturen i Lund förhöjd till 150 kr. Besökare 0–18 år och medlemmar har fri entré!  Biljetten gäller för en dag och ger både entré till tatueringsmässan och till hela museet, med ett tjugotal utställningar och friluftsmuseum med historiska hus. 

Mer info om tatuerarna och mässan: www.sisterstattoo.se och www.kulturen.com/program

Pressbilder: Bifogas, se nedan. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka upp bilden och klicka sedan på knappen Ladda ner. 

Kontakt: 

Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com 

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Darren Ward, arrangör av Sisters Tattoo & Art Expo, 0733-95 27 10, roadrunnerbizz@gmail.com Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin

Relaterad media