2019-01-29 12:43Pressmeddelande

Sisters Tattoo & Art Expo på Kulturen i Lund i helgen!

Illustration: Fiona CooganIllustration: Fiona Coogan

I helgen fylls Kulturen i Lund med kvinnliga tatuerare från olika länder, när vi huserar Sisters Tattoo & Art Expo på museet. Här har du chans att träffa några av Europas bästa tatuerare, hämta inspiration och kanske till och med tatuera dig. 

De runt 30 kvinnliga tatuerarna kommer att befinna sig i flera olika lokaler på museiområdet. Här kommer de både att tatuera med tatueringsmaskiner och med handverktyg, så kallad "traditional hand poke tattoos". 

Arrangören bakom mässan, Darren Ward, bor i Kävlinge. Han har lång erfarenhet av evenemang av olika slag – en återkommande garagerock-festival utanför Barcelona, skräckinfluerade temahelger i Rumänien  och Prag, weekendfester i Berlin och konserter i Malmö är några exempel. 

Han tyckte det behövdes en mässa med bara kvinnliga tatuerare, och tog saken i egna händer.  

– Det är alltid en mycket högre procent av män på liknande evenemang, så varför inte bara kvinnor för en gångs skull, säger Darren Ward. 

Många av utställarna har fått förbokningar på taturingar som ska göras under mässan, andra kommer att erbjuda drop-in-tatueringar. Besökarna är välkomna att prata med tatuerarna, och kanske till och med diskutera en framtida tatuering. Flera av tatuerarna ställer även ut konstverk, som säljs under mässan.

– Jag gillar att göra saker lite annorlunda, därför har jag valt Kulturen i Lund som venue. Tatuering har en lång historia, och tillsammans med den kulturhistoria som visas på museet i olika former blir det ett spännande arrangemang, säger Darren Ward. 

Evenemang: Sisters Tattoo & Art Expo

Datum och tid: Lördag 2 februari kl 11–19 samt söndag 3 februari kl 11–18.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen

Entre: Under tatueringsmässan den 2–3 februari  är entréavgiften till Kulturen i Lund förhöjd till 150 kr. Besökare 0–18 år och medlemmar har fri entré!  Biljetten gäller för en dag och ger både entré till tatueringsmässan och till hela museet, med ett tjugotal utställningar och friluftsmuseum med historiska hus. 

Mer info om tatuerarna och mässan: www.sisterstattoo.se

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner och klicka på en bild för att ladda ner den högupplöst

Kontakt: 

Darren Ward, arrangör av Sisters Tattoo & Art Expo, 0733-95 27 10, roadrunnerbizz@gmail.com 

Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com 

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

 

 

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin