2023-01-26 07:55Pressmeddelande

Sisters Tattoo & Art Expo på Kulturen i Lund

Tatuering med handverktyg – "traditional hand poke tattoo". Foto: Nelly Hercberg, Kulturen

Den 4–5 februari gästar Sisters Tattoo & Art Expo återigen Kulturen i Lund! Här kan man tatuera sig eller titta på när andra blir tatuerade – på ett kulturhistoriskt museum! Sisters Tattoo är en tatueringsmässa med kvinnliga tatuerare från många olika länder, som nu arrangeras för fjärde gången av evenemangsarrangören Darren Ward och Kulturen.

Den som vill tatuera sig kan beställa tatueringstid i förväg via www.sisterstatto.se eller chansa på att någon av artisterna har tillgängliga drop-in-tider. De besökare som inte själva tatuerar sig får se utförandet av denna konstform på nära håll, kan samla inspiration, ställa frågor och kanske diskutera en framtida tatuering. Några av artisterna säljer även sin konst på canvas, papper, stickers med mera.

32 kvinnliga tatuerare kommer att arbeta i flera olika lokaler på museiområdet. Här kommer de både att tatuera med tatueringsmaskiner och med handverktyg ("traditional hand poke tattoo").

Museet har förlängda öppettider till kl 19 båda mässdagarna, men öppnar en timme senare än vanligt, kl 11 istället för kl 10. Fri entré för besökare 0–18 år samt Kulturens medlemmar, för övriga kostar biljetten 160 kr. Entré till hela museet med ett tjugotal utställningar och historiska hus ingår i biljetten. För hungriga, törstiga och kaffesugna besökare har Kulturens café öppet kl 11–17.30 dessa två dagar, och Kulturens restaurang har också öppet. 

Evenemang: Sisters Tattoo & Art Expo

Arrangörer: Evenemangsarrangören Darren Ward och Kulturen i Lund.

Datum och tid: Lördag 4/2 och söndag 5/2 2023, kl 11–19 båda dagarna.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund

Entre: Under tatueringsmässan den 4–5 februari 2023 är entréavgiften till Kulturen i Lund förhöjd till 160 kr. Besökare 0–18 år och Kulturens medlemmar har fri entré! Biljetten gäller för en dag och ger både entré till tatueringsmässan och till hela museet, med ett tjugotal utställningar och friluftsmuseum med historiska hus. (Om man har bokat en tatuering som tar två dagar att slutföra behöver man inte betala entré för dag 2).

Mer info om tatuerarna och mässan: www.sisterstattoo.se och www.kulturen.com/program

Pressbilder: Bifogas, se nedan

Kontakt: 
Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 52,  therese.bygge@kulturen.com 

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

För frågor kring tatuerarna som deltar på Sisters Tattoo:

Darren Ward, evenemangsarrangör, 0733-95 27 10, roadrunnerbizz@gmail.comOm Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin