2012-08-23 08:45Pressmeddelande

Säsongsavslutning på Kulturens Östarp

null

På söndag kl 11-17 är det säsongsavslutning med skörd på Kulturens Östarp. Hjälp till eller titta på när det skördas på Kulturens Östarp, en 1800-talsgård i Sjöbo kommun. 

Årets tema är råg och besökare kan bland annat prova på att tröska med slaga eller smaka rågbröd. Passa även på att hälsa på våra lantrasdjur: Blommehöns, Linderödsgrisar, Göingegetter, Klövsjöryafår, Ringamålakor, Gotlandsruss och Gotlandskaniner. Ta med picknick och ät i det gröna eller ät på Östarps Gästgivaregård. Denna söndag är sista dagen då Gamlegård är öppen för besökare denna säsong.  Läs mer om verksamheten på Kulturens Östarp.

Evenemang: Säsongsavslutning med skördetema
Datum:
 
Söndag 26 augusti, kl. 11:00-17:00
Pris: fri entré

Program
Kl 11-17    Gamlegård är öppen
Kl 11-12    Vi rycker lin och hänger på tork
Kl 12-13    Vi tröskar råg med slaga
Kl 14          Guidad visning av Gamlegård på temat råg
Kl 15-16    Ponnyridning

För mer information: 
Kristina Bakran, pedagog och trädgårdsmästare på Kulturen, tel 046-35 04 46
Erik Roman, pressansvarig på Kulturen, tel 046-35 04 47 

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin