2011-04-27 08:40Pressmeddelande

Rapport från ett tält på Kulturen i sommar

null

Lunds konst/designskolas elever visar under sommaren textila installationer i Kulturens museipark. I projektet "Rapport från ett tält" har skolans elever gjort mönstertolkningar av föremål och byggnader på Kulturen. Utställningen består av olika tolkningar av tält som eleverna format av screentryckta tyger. Den 1 maj invigs utställningen som start för Kulturens sommarsatsning.

Eleverna har inspirerats av olika objekt från Kulturens samlingar, allt från Viven Nilssons former till mönster på gamla textilier och porslin. Eleverna har skapat sina egna mönster, som sedan screentryckts på tyg med hjälp av rapporter. Rapporter används när ett mönster behöver upprepas många gånger för att skapa ett mönsterflöde utan synliga skarvar.
   Utifrån de screentryckta tygerna har eleverna valt olika platser i Kulturens utemiljö för att formge var sitt tält. Tälten är för max två personer och platsen, mönstret och formen ska samspela.

Här visas 20 helt olika idéer för vad ett tält kan vara, allt från en förvandlad porslinsblomma som hänger i ett träd till en dockteater för barn. Eleverna har handtryckt 300 kvm tyg, byggt olika konstruktioner med hjälp av trä, metall och plast, och förankrat dem på de olika platserna.

Utställningen pågår 1 maj - 31 augusti

Söndagen den 1 maj kl 14 invigs utställningen med visning och sommartilltugg i parken
Invigningen är även starten för Kulturens sommardagar med aktiviteter, program och trädgårdsliv ända fram till september.

Pressvisning med elever i arbete torsdagen den 28 april kl 11

För mer information:
Karin Schönberg, producent för utställningen på Kulturen, tfn 046 35 04 21
Cecilia Cavefors, rektor på Lunds konst/designskola, tfn 0708 99 61 90
Erik Roman, pressansvarig på Kulturen, tfn 046 35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar och i drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan alla ta del av en magisk värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin