2022-02-08 11:20Pressmeddelande

Pressvisning: Kulturens nya lekutställning Pippi Långstrump

©The Astrid Lindgren Company™️. Illustrated by Ingrid Vang Nyman©The Astrid Lindgren Company™️. Illustrated by Ingrid Vang Nyman

Den 19 februari är det dags att inviga Pippi Långstrump – en lekutställning på Kulturen i Lund. Dagen innan har vi en pressvisning kl 10.30, då inbjudna förskolebarn leker i utställningen.

När vi gör våra lekutställningar utgår vi från kända barnböcker, och den här gången har vi valt Astrid Lindgrens böcker om Pippi Långstrump. Alla böcker har illustrerats av Ingrid Vang Nyman, och några av dessa illustrationer har blivit tapet i utställningen. Utställningsproducent Johanna Lisberg Jensen och formgivare Heidi Saikkonen har också inspirerats av Pippi-filmerna från 1960-talet.  

– Vi hoppas att vi har lyckats fånga Pippis värld och att barnen också känner så, säger Johanna Lisberg Jensen.

Lekutställningens centrum är Villa Villekulla, där barnen kan leka i Pippis kök och sovrum. Till exempel kan man baka pepparkakor, läsa böcker och klä ut sig. Den som vill tar rutschkanan ut i trädgården, där man kan gunga och hälsa på Pippis häst Lilla Gubben. Man kan också besöka godisaffären som ligger på gatan utanför Villa Villekulla, i leken kan man bli kund eller expedit. Längre bort skymtar ett sjörövarskepp, och man kan klättra upp i utkikstornet och försöka se vilka det är som kommer.

Utställningen riktar sig främst till barn mellan 3 och 8 år. Den kommer att visas till hösten 2022.

Utställning: Pippi Långstrump – en lekutställning

Utställningsperiod: 19 februari 2022 – hösten 2022

Invigning: Lördagen den 19 februari kl 10.00–14.00. Mer information kommer på www.kulturen.com/program 

Pressvisning: Fredagen den 18 februari kl 10.30, med utställningsproducent Johanna Lisberg Jensen. Förskolebarn från Lund leker i utställningen kl 10.30–12.00. Det går bra att fotografera barnen, vi har fått tillstånd från vårdnadshavarna.

Pressbilder: Illustrationer av Ingrid Vang Nyman bifogas, scrolla ner till presskit. OBS! Bildkällan för illustrationerna ska anges så här: ©The Astrid Lindgren Company™️. Illustrated by Ingrid Vang Nyman.

Vi fotograferar när barn leker i utställningen under pressvisningen och uppdaterar sedan presskitet med dessa foton. 

Kontakt:

Utställningsproducent Johanna Lisberg Jensen, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com 

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin