2011-10-19 16:31Pressmeddelande

Pressvisning av utställningen Popstad Lund

null

Söndagen den 30 oktober kl 14 invigs utställningen Popstad Lund på Kulturen. Pressvisning blir torsdag den 27 oktober kl 11.00. Mer information om utställningen samt medverkande på pressvisningen skickas ut under måndagen den 24 oktober.

Popstad Lund - 25 år av engagemang
Popstad Lund handlar om tiden 1971-1996 när Lund var en metropol för musik och populärkultur. Hit kom världsartister och här startade många musiker sin karriär.

Utställningen bygger på engagemang från över 2 000 personer som var med när allt hände. De har bidragit med sina egna föremål, bilder och berättelser. Ett urval av materialet visas i utställningen som invigs söndagen den 30 oktober kl 14.00.

För mer information:

Sofie Bergkvist, projektledare 046 35 04 09
Erik Roman, pressansvarig 046 35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt kulturhistoriskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en magisk värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin