2010-06-14 08:44Pressmeddelande

Pressvisning av utställningen Bröllop! på Kulturen

null

Torsdagen den 17 juni invigs nästa etapp i Kulturens stora utställningssatsning på folkkonst och design. Denna gång är det bröllop som står i fokus, en högtid då folkkonsten stod i full prakt. Utställningen Bröllop! visar prov på praktfullhet både från allmogens tid och idag. För att spegla hur våra bröllopstraditioner förändrats visas även en tidslinje med bröllopsfoton från 1910 till 2010.

Välkommen på pressvisning tisdagen den 15 juni kl 11.00
Utställningsproducenten Anders Jansson och projektledaren Charlotte Åkerman visar utställningen och berättar om programmet för invigningen.

Invigning av utställningen Bröllop! sker torsdagen den 17 juni kl 16.00
Ceremoni med bubbel, bröllopstårta och brudpar. Invigningstal av museichef Anki Dahlin.

Utställningen Bröllop! är en del av Folkkonst & Design där även utställningarna Formfröjd, Märk väl!, Gjort det själv! och Dräktmod ingår. Utställningarna finns samlade i de nyrestaurerade byggnaderna Ystadhuset, Schlyterska huset, Wahlbomska huset och Brahehuset.

Bröllopsblogg
Besök gärna Kulturens Bröllopsblogg som ger en fördjupning till utställningen och utrymme för frågor från besökare och egna berättelser kring våra bröllopstraditioner. Bröllopsbloggen visar även ett urvall av bröllopsfotografier från 1910 till 2010 som skickats in till museet.
www.kulturen.com/brollopsbloggen

För mer information kontakta:
Anders Jansson, utställningsproducent, tfn 046 35 04 22
Charlotte Åkerman, Projektledare Folkkonst & Design, tfn 046 35 04 16
Erik Roman, pressansvarig på Kulturen, tfn 046 35 04 47, erik.roman@kulturen.com
Pressbilder: www.kulturen.com Lösenord: b469alle

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin