2010-01-25 09:17Pressmeddelande

Pressvisning av utställningen Anne Frank & Jag

null

I samband med högtidlighållandet av Förintelsens minnesdag onsdagen den 27 januari invigs utställningen Anne Frank & Jag på Kulturen i Lund. Utställningen tar upp vad som händer när mänskliga rättigheter ställs mot varandra och kommer under våren att visas för ca 1 500 högstadie- och gymnasieelever. Utställningen Anne Frank & Jag har kommit till genom ett samarbete mellan Forum för levande historia och Anne Frank-stiftelsen.

Pressvisning tisdagen den 26 januari kl 13.00

  • Museilektor Eva Klang Eriksson visar utställningen om Anne Frank och presenterar det pedagogiska programmet för skolorna där återberättaren Amanda Glans medverkar.
  • Närvarande vid pressvisningen är även Amanda Glans som är återberättare åt Susanne Christensen. Susanne var elva år när hon kom till Bergen-Belsen och hon har berättat om sina upplevelser för Amanda Glans i Forum för Levande Historias projekt "Berätta för Framtiden".
  • Slutligen presenteras programmet för högtidlighållandet av Förintelsens minnesdag som arrangeras på Kulturen för tionde året i rad onsdagen den 27 januari kl 18.00.

 Förintelsens minnesdag på Kulturen onsdagen den 27 januari kl 18.00

  • Professor Sverker Oredsson talar om återberättandet och minnet av Förintelsen
  • Helena Svantesson, överlevare från Auschwitz, säger några ord och tänder ett ljus till minnet av dem som mördades.
  • Folkmusik
  • Utställningen Anne Frank & Jag invigs

 

För mer information kontakta:
Eva Klang Eriksson, museilektor  046 35 04 34
Erik Roman, pressansvarig 046 35 04 47

Pressbilder: www.kulturen.com Lösenord b469alle

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin