2024-06-05 06:56Pressmeddelande

Pressträff: Magisk sommarteater på Kulturen i Lund

Nattväktarnas hemlighet (stående bild). Illustration: Marta LeonhardtIllustration: Marta Leonhardt

Snart är det premiär för sommarteatern Nattväktarnas hemlighet – en magisk sommarteater som skapas genom ett samarbete mellan Teater Sagohuset och museet Kulturen i Lund. Under tjugo sommarkvällar får publiken uppleva en livfull och interaktiv föreställning med skådespelare, dansare och musiker. Föreställningarna spelas bland Kulturens historiska hus, när museet har stängt för dagen. Pressträff tisdag 11 juni kl 15.30. 

Publiken bjuds in till sagostaden Glimsta och dess årliga krönikespel Nattväktarnas hemlighet. Men spelet går inte som planerat och snart får publiken följa med nattväktarna ut på ett rafflande äventyr. Vad är egentligen nattväktarnas hemlighet? Och hur undviker man Mogulanen?

Scenkonst och kulturhistoria blandas och blir till något nytt när Sagohusets skådespelare och Kulturens dramagrupp fyller museet med liv och rörelse i sommarkvällen. Det är en stor produktion med tjugo medverkande på scen. Museets miljöer är en viktig del i berättelsen och förstärker skådespelet.

Sommarteatern har premiär den 14 juni kl 18 och spelas i två spelperioder:

Spelperiod 1: fredag 14 juni, lördag 15 juni, söndag 16 juni och tisdag 18 juni.

Spelperiod 2: tisdag, onsdag, fredag och lördag under perioden 16 juli–10 augusti.

Föreställningen börjar kl 18.00 och pågår ca två timmar, inklusive en paus på 20 minuter. Den passar både vuxna och barn, från 7 år. 

Journalister är välkomna till Kulturen i Lund tisdagen den 11 juni kl 15.30 för att se ett smakprov av föreställningen och intervjua de medverkande. Teater Sagohuset skickar även ut en inbjudan till premiären till lokala teaterrecensenter. Är du teaterrecensent men inte har fått någon inbjudan, kontakta lisa@teatersagohuset.nu

Mer information om Nattväktarnas hemlighet 

Föreställning: Nattväktarnas hemlighet (konstnärligt team och medverkande hittar du via länken ovan). Totalt 20 föreställningar.

Plats: Spelas på Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund.

Pressträff: Tisdag 11 juni kl 15.30–16.00 på Kulturen i Lund. Om ni vill komma är vi tacksamma om ni meddelar oss i förväg genom att mejla till maria.bohlin@kulturen.com.

Premiär: Fredag 14 juni kl 18.00.

Pressbilder: Illustration bifogas, scrolla ner till presskit. Ni är välkomna att fotografera under pressträffen.

Kontakt:

Maria Bohlin, kommunikatör på Kulturen, 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com

Lisa Sjöstrand, producent på Teater Sagohuset, 0702-42 79 42, lisa@teatersagohuset.nu

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin