2010-10-08 09:00Pressmeddelande

Pressinbjudan till invigning av STEFAN CASTAS GRÖNA TRÅD på Kulturen

null

STEFAN CASTAS GRÖNA TRÅD är en lekfull utställning om den populäre barnboksförfattaren Stefan Casta. I samarbete med LitteraLund visar Kulturen bilder och miljöer ur Stefan Castas gröna värld. Här finns en läshörna, bildverkstad, lekflotte och mycket mer.

Stefan Casta är född i Vadstena 1949, men är sedan drygt trettio år bosatt i Skåne. Han har skrivit ett fyrtiotal böcker, varav de flesta för barn och ungdomar. Stora Musboken, Blåbärspatrullen, Sofis bärbok, Mister Räf, Berättelsen om Bäverns Bollklubb och Den gröna cirkeln är några exempel på titlar.

I sitt författarskap har Stefan Casta nära samarbeten olika illustratörer och i utställningen visas verk av Anna Bengtsson, Maj Fagerberg, Staffan Gnosspelius, Sara Lundberg, Bo Mossberg, Mimmi Tollerup och Staffan Ullström.

Utställningen STEFAN CASTAS GRÖNA TRÅD pågår fram t o m den 9 januari 2011 och är ett samarbete mellan Kulturen och LitteraLund 2010. 

Pressen är välkomna att närvara vid invigning av utställningen tisdagen den 12 oktober kl 14.30 med Stefan Casta och Lunds kommuns Kulturchef Torsten Schenlaer. Vi bjuder på saft och gröna överraskningar!

Program:
14.30 Yvonne Andersson, utställningsansvarig från Kulturen hälsar välkommen
14.35 Torsten Schenlaer, Kulturchef Lunds kommun invigningstalar
14.45 Stefan Casta visar utställningen och berättar om sitt författarskap
15.00 Elever från Lerbäcksskolan i Lund provar lekflotten och sagohörnan samt skapar naturbilder i utställningens bildverkstad.

Efter invigingen och visningen finns utrymme för pressen att prata med de medverkande.

Välkomna!

För mer information:
Yvonne Andersson, utställningsansvarig Kulturen, 046 35 04 44
Daniella Melin, utställningsproducent LitteraLund, 046 35 62 27
Erik Roman, pressansvarig Kulturen, 046 35 04 47

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin