2011-01-18 08:40Pressmeddelande

Pressinbjudan till hängningen av Fotoskolan Skånes årliga elevutställning på Kulturen.

null

Under temat Hållbart ställer elever från Fotoskolan Skåne ut fotografier som både utmanar och belyser frågor kring vad begreppet hållbarhet handlar om. Varje elev har gjort sin egen tolkning och samtliga verk visas på Kulturen under januari och februari. Pressen är välkommen att träffa medverkande fotoelever under hängningen av utställningen fredag den 21 januari kl 13-15.

För åttonde året i rad ställer Fotoskolan Skåne ut på Kulturen. I år har eleverna arbetat med temat hållbart, ett tema som trots att det är öppet blir en stor utmaning då det ska tolkas på ett personligt plan.

- Man kan tolka hållbart som vad som helst, du kan vända och vrida på det hur du vill. Vad är hållbart och vad är inte hållbart? Mitt projekt är ett självporträtt som beskriver saknaden efter min familj, säger fotoeleven Paulina Borg.

Utställningen består av 21 fotografier som representerar varje elevs egen tolkning av temat, och det blir en stor blandning av kreativa tolkningar som kommer visas upp på Kulturen. Klasskillnader, miljöfrågor, ideal och religion är bara några av de frågeställningar som berörs.

Utställningen innehåller både foton som är fotograferade digitalt och analogt. Men eleverna kommer inte bara visa varierande bildtolkningar och tekniker utan även monteringen av verken kommer att vara individuella.

- Det är spännande för man kan verkligen visa vad man går för. Det är också skönt även fast man har ett stående tema så kan man uttrycka sig väldigt fritt och personligt på alla nivåer, säger fotoeleven Lars Eric Michaelsen.

Utställningen visas på Kulturen 23/1 - 27/2 2011.
Vernissage hålls söndagen den 23 januari mellan kl 13.00 – 16.00.

Pressen är välkommen att besöka hängningen av utställningen fredagen den 21 januari kl 13-15 då fotoeleverna finns på plats och kan berätta om sina bilder.

För mer information:
Kiia Valavaara 073-5464394, elev på Fotoskolan Skåne
Anne-Grethe Holt 070-9491616, lärare på Fotoskolan Skåne
Erik Roman, 046-35 04 47, pressansvarig på Kulturen

Kulturen är det största museet i Skåne och efter Skansen, det äldsta friluftsmuseet i världen. På två kvarter i Lund ryms ett 30-tal byggnader som visar hur människor levt i Sverige genom tiderna. Här hittar ni även flera utställningar om allt från det medeltida Lund och skånsk allmogekultur till konsthantverk och design till olika tillfälliga utställningar om aktuella teman.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin