2012-05-15 09:02Pressmeddelande

Popstadskväll med fotografen Mats Bäcker

null

Fotografen Mats Bäcker är aktuell med en ny bok och utställningar både i Malmö och Lund. Imorgon onsdag den 16 maj är den välmeriterade rockfotografen inbjuden till Kulturens Popstadskväll där han visar och berättar om sina bilder. Föredraget med Mats Bäcker börjar kl 19, men innan dess blir det vernissage kl 16 av en ny utställning med Mats Bäckers bilder på Zimmerdahls galleri vid Krafts torg.

Mats Bäckers foto på Iggy Pop som gör fingret togs 1977 och blev startskottet för hans karriär som en av Sveriges mest stilbildande rockfotografer. Han har fotat David Bowie, The Clash och Tina Turner för att bara nämna några. Han är också fotografen bakom skånska Kal P Dals genombrottssalbum Till Mossan! Mats berättar under Popstadskvällen om sitt arbete och presenterar sin nya bok Raw Power, som även är namnet på en kommande fotoutställning på Malmö museer 20 maj – 2 september 2012. Se även ett urval bilder från boken Raw Power 16 maj – 21 juli på Galleri Zimmerdahl, Kraftstorg 2, i Lund.

Vad: Popstadskväll med fotografen Mats Bäcker
Var: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund
När: Onsdag den 16 maj kl 19 (Utställningen Popstad Lund håller kvällsöppet kl 18-21)

Bild: Iggy Pop, Daddys Dancehall, Copenhagen 1977 photo:©MatsBäcker 1977, 

Utställningen Popstad Lund 1971-1996
Mellan 1971 och 1996 var Lund en musikalisk metropol. Hit kom världsartisterna och här startade många svenska musiker sin karriär. Musik- och artistlivet blomstrade och satte sin prägel på hela Lund och påverkade dess utveckling. Kulturen berättar denna Lundahistoria tillsammans med de som var med under denna period. Det handlar om musiker, arrangörer, föräldrar, politiker, grannar och om alla de som lyssnade och dansade.

Utställningen pågår till den 13 januari 2013. 

För mer information:
Mats Bäcker, tel 0709 64 86 10, http://www.matsbacker.se/
Emma Malmström, programansvarig, tel 046 35 04 54
Erik Roman, pressansvarig, tel 046 35 04 47 

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin