2023-03-29 08:45Pressmeddelande

Påsklovsaktiviteter och skärtorsdagsfirande på Kulturen i Lund

Kulturens pedagoger Annika Mandahl och Yvonne Andersson som påskkärringar. Foto: Maria Bohlin, KulturenFoto: Maria Bohlin, Kulturen

Vem vill med till Blåkulla? På Kulturen i Lund gör vi ett gemensamt flygförsök torsdag 6 april kl 15! Dessutom erbjuds aktiviteter för barn varje dag under påsklovet samtidigt som öppettiderna utökas.

Skärtorsdagen den 6 april firas med påsklekar, ansiktsmålning, påskpyssel, såpbubbelblåsning (ej vid regn), påskvisningar med mera från kl 13. Samtidigt underhåller duon Guran och Cooltrasten (Per Östberg och Johanna Lindeskog) med sång och musik på området. Dagen avslutas med ett gemensamt flygförsök till Blåkulla kl 15. Vi hoppas att många barn kommer utklädda till påskkärringar eller påskgubbar! Aktiviteterna ingår i entréavgiften (gratis för besökare 0–18 år) och behöver inte förbokas. 

Utöver det stora skärtorsdagsfirandet arrangeras det under påsklovet aktiviteter som påskpyssel, påskvisningar för barn och spåren Kaninjakten och Hur bodde folk förr? All information om barnvänliga aktiviteter under lovet finns på www.kulturen.com/pasklov.

Museet har öppet kl 10–16 alla dagar under påsklovet, lördag 1 april till måndag 10 april (annandag påsk). Dessutom är det som vanligt kvällsöppet till kl 20 på torsdagen. Även Kulturens mysiga café i museiparken har öppet alla dagar under lovet, kl 11.00–15.30.

Evenemang: Påsklov på Kulturen i Lund med påsklovsaktiviteter, se www.kulturen.com/pasklov. Skärtorsdagsfirande 6 april firande från kl 13.00.

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen 6 i Lund

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner.

Kontakt: 
Therese Bygge, programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 52,  therese.bygge@kulturen.com 

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör på Kulturen i Lund, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.comOm Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin