2020-03-12 06:45Pressmeddelande

Påsklov på Kulturen i Lund

Skärtorsdagsfirande på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson, KulturenSkärtorsdagsfirande på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Kulturen i Lund har öppet kl 10–16 hela påsklovet (onsdagen till kl 20), lördag 4 april till söndag 13 april. Varje dag har vi påskiga aktiviteter som påskvisningar för barn och pyssel, och skärtorsdagen firar vi som vanligt riktigt rejält! Vår nya lekutställning Elsa Beskows sagovärld är förstås öppen hela lovet.

Vi har samlat information om alla barnvänliga aktiviteter under påsklovet på www.kulturen.com/pasklov

Påskvisningar för barn

Varför ska man gömma alla kvastar på skärtorsdagen? Har alla häxor en svart katt? Vem är egentligen påskharen? Under visningen berättar vi om de folkliga traditionerna runt påsk, på ett lekfullt sätt. Varje dag under påsklovet utom Skärtorsdagen (då har vi andra visningar). Ingen förbokning behövs. För barn från 6 år.

Familjeverkstad tema påsk

Varje dag under påsklovet kan barn och vuxna pyssla tillsammans i vår Verkstad kl 13.30–15.30. Ingen förbokning, ingår i entréavgiften. För barn från 5 år.

Skärtorsdagsfirande

På Kulturen i Lund firar vi skärtorsdagen riktigt rejält, med massor av aktiviteter på tema påsk! Det blir utomhuslekar, påskpyssel, såpbubbelblåsning, påskvisningar med mera. Vi avslutar dagen med ett gemensamt flygförsök till Blåkulla kl 15.00. Detaljerat program på www.kulturen.com/pasklov  Ingår i entréavgiften. 

Tipsrunda på tema påsk

Gå en tipsrunda på tema påsk tillsammans i friluftsmuseet! Svarstalonger och facit finns i entrén.

Spår: Hur bodde folk förr?

Hämta spåret "Hur bodde folk förr?" i entrén och utforska sex hem från olika tider i vårt friluftsmuseum. Spåret börjar i Västra Vrams prästgård 1768 och slutar i Arbetarbostaden 1930.

Bellerofon – ett dockdrama bland gudar och väsen

Staffan Björklunds barnteater skapar en upplevelse av rafflande möten med Cykloper och Kentaurer, Pegasus och en gastkramande Chimera! Fritt efter myten om Bellerofon, en hjälte i den grekiska mytologin. Familjeföreställning för barn i åldern 5–10 år. Förköp biljett via www.kulturen.com/pasklov

Lekutställning: Elsa Beskows sagovärld

Kliv in i en lekvänlig värld inspirerad av Elsa Beskows illustrerade sagor! Vi har skapat miljöer utifrån böckerna om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin men också från bland annat Tomtebobarnen, Hattstugan och Lasse-liten i trädgården. Utställningen riktar sig främst till barn mellan 3 och 8 år. 

Påsklovsperiod på Kulturen i Lund: lördag 4 april till söndag 13 april

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund

Pressbilder: Bifogas, se presskit nedan. (Ett presskit för påsklovet och ett presskit för lekutställningen)

Kontakt: 

Therese Bygge, programarrangör, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com 

Johanna Lisberg Jensen. programarrangör, 046-35 04 30, johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Yvonne Andersson, pedagog, 046-35 04 44, yvonne.andersson@kulturen.com Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin