2021-05-19 06:00Pressmeddelande

Ny krögare på Kulturens restaurang

De fem nya krögarna är: bakre raden fr vänster Magnus Lans, Sven Larsson och Anders Rietz,  främre raden fr vänster Dariush Majidi och Hedda  Aggebrandt. Längst till höger Kulturens museichef Gustav Olsson. 
Foto: Nelly Hercberg, KulturenDe fem nya krögarna är: bakre raden fr vänster Magnus Lans, Sven Larsson och Anders Rietz, främre raden fr vänster Dariush Majidi och Hedda Aggebrandt. Längst till höger Kulturens museichef Gustav Olsson. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen

Nu går det ett skönja ännu en strimma av ljus i det mörker som drog in med covid-19 för drygt 1 år sedan. Inom kort återöppnar nämligen Kulturens restaurang med helt nya krögare. Avtal tecknades i mitten av april och sedan dess pågår stor aktivitet för att så snart som möjligt åter kunna välkomna matgäster. De nya krögarnas motto är ”gott värdskap och en plats där alla ska känna sig välkomna”.

Kulturens restaurang var ett av många offer för ”restaurangdöden” orsakad av Corona. Sedan april 2020 har restaurangen bara kunnat ha öppet under vissa perioder, med hjälp av tillfällig pop-up-krögare, men nu kan Kulturen i Lund äntligen pusta ut. Ett nytt kontrakt tecknades i mitten av april och siktet är inställt på återöppning i juni månads inledning.

– Restaurangen är för många en integrerad del av museibesöket och uteserveringen är en fin miljö under stora delar av året, säger Kulturens museichef Gustav Olsson. Det är viktigt för oss att ha en levande miljö utanför entrén till Kulturen och bra att man genom restaurangen kan uppleva en del av vår miljö även när det övriga museet är stängt.

De fem som ska driva restaurangen har lång erfarenhet från restaurangbranschen. Det är Sven Larsson, Anders Rietz, Hedda Aggebrandt, Dariush Majidi och Magnus Lans – alla med gemensam utgångspunkt i restaurang Tegnérs Matsalar, där de har arbetat tillsammans i 10 år, och några av dem längre än så. Både Dariush och Hedda har en examen inom hotell och värdskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, dock med tio års mellanrum.

– Det känns väldigt roligt att få ta över Kulturens restaurang, säger Anders Rietz. Vi ser allihop fram emot att öppna restaurangen och dra igång verksamheten på nytt. Vi ser även potential i den stora uteserveringen och möjligheter till samarbete med muséet.

– Vi kommer framför allt satsa på ett gott värdskap där alla ska känna sig välkomna, säger Hedda Aggebrandt. Maten vi serverar kommer vara säsongsbaserad husmanskost och vi kommer även samarbeta med lokala producenter, vilket vi vill ska genomsyra hela menyn från mat till dryck.

Pressbilder: bifogas, se nedan. Klicka upp den bild du vill ladda ner och klicka sedan på "ladda ner"-knappen.

För mer information:
Kulturen:
Museichef Gustav Olsson, gustav.olsson@kulturen.com, tfn. 046-35 04 02
Kulturens restaurang:
Anders Rietz, anders.rietz@outlook.com, tfn. 0704–80 42 55
Hedda Aggebrandt: haggebrandt@live.se, tfn. 0708–67 17 24

Kulturens restaurang ligger precis intill entrén till museet Kulturen,
på Tegnérsplatsen 6 i Lund.
Webbplats: www.kulturensrestaurang.com


Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin