2018-06-08 11:44Pressmeddelande

Ny krögare på Kulturen i Lund

dukat bordFlädiegruppen tar över restaurangen på Kulturen i Lund.

Igår tecknades avtal med ny krögare till restaurangen på Kulturen i Lund. Det är Flädiegruppen som kommer att driva verksamheten under namn Kulturens Restaurang. I uppdraget ingår också att driva Kulturens café och lokaluthyrningsverksamhet. Restaurangen har nypremiär den 15 november 2018.

I slutet av februari annonserade Kulturen att museet sökte ny krögare till sin restaurang. Enligt annonsen skulle restaurangen ha "ett jordnära, nytänkande kök med rötter i sydsvensk matkultur" och museet såg framför sig "ett nära och spännande samarbete med museets publika verksamhet". Många hörde av sig, däribland ett flertal namnkunniga krögare med bas i Lund, Lunds omnejd och Malmö. Igår tecknades avtal, och det är Flädiegruppen som kommer att driva verksamheten under namnet Kulturens Restaurang. I uppdraget ingår också att driva Kulturens café och lokaluthyrningsverksamhet. Restaurangen har planerad nypremiär den 15 november 2018.

– När vi nu vunnit anbudet är det med glädje och stolthet som vi under hösten tar över verksamheten i denna unika kulturhistoriska miljö. Under hösten påbörjar vi renovering av verksamheten för att skapa en ny restaurangupplevelse i hjärtat av Lund, säger Martin Rosvall Hansson, VD för Flädiegruppen.

– Vi vill att Kulturen ska vårda sin funktion som Lundabornas vardagsrum, men också som den plats där den nyfikne kan utforska Lund och Skåne. I det sammanhanget känns det som att vi har hittat helt rätt partner i Flädiegruppen. Vi ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten tillsammans med dem, säger Kulturens museichef Gustav Olsson.

Pressbilder: bifogas, scrolla ner för att ladda ner högupplöst. 

För mer information: 

Kulturen: Johan Hofvendahl, kommunikationsansvarig, telefon 046-35 04 25.

Flädiegruppen: Martin Rosvall Hansson, VD, telefon 046-32 03 38.Om Kulturen i Lund

Kulturen, vars formella namn är Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige, är en ideell förening stiftad 1882 med cirka 3 500 medlemmar. Kulturen har Sveriges största samling av kulturhistoriska föremål från södra Sverige, stora samlingar av jämförande föremål från hela världen och norra Europas största medeltidsarkeologiska samling. Kulturen har besöksmål i fem skånska kommuner. Huvuddelen av den publika verksamheten utförs på Kulturen i Lund. De övriga besöksmålen är Kulturens Östarp, Livets museum, Medicinhistoriska museet i Helsingborg, Hökeriet, Tegnérmuseet, Norlindmuseet samt Bosjöklosters mölla. Utifrån en bred definition av kulturarvsbegreppet, som inbegriper både det materiella och immateriella kulturarvet, driver Kulturen utställningsverksamhet, dokumentation, insamling, vård, magasinering, vetenskaplig bearbetning, programverksamhet och pedagogisk verksamhet inom hela det kulturhistoriska fältet. Kulturen utför även uppdrag inom arkeologi och bebyggelseantikvarisk verksamhet i framför allt södra Sverige. Kulturen ska vara en resurs och ett kunskapscentrum för hela regionen genom att vara rörligt, tillgängligt och serviceinriktat. Kulturen ska också, utifrån sin samlade kompetens, inta en självständig roll i frågor som rör kulturarv.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin