2019-05-30 05:30Pressmeddelande

Nationaldagsfirandet på Kulturen inleds med tal av statsministern

Stefan Löfven. Foto: Martin Hörner KlooStefan Löfven. Foto: Martin Hörner Kloo

Lunds kommuns officiella nationaldagsfirande hålls i Kulturens park och inleds i år med tal av statsminister Stefan Löfven. Fri entré hela dagen!

Statsministern kommer att vara tillgänglig för frågor från journalister efter talet. 

Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Program

Kl 12.30 Föreställning: Words of Wisdom – en lekfull föreställning som bygger på sagor från Sverige, Syrien och Turkiet. Föreställningen är en del av Teater Sagohusets EU-projekt Culture Luggage och framförs simultant på arabiska, engelska och svenska.

Kl 14.00 Själva nationaldagsfirandet inleds med att museichefen och kommunfullmäktiges ordförande hälsar alla välkomna och statsminister Stefan Löfven håller tal.

Kl 14.10 Körsång med studentsångerskorna Bella Voce, högtidstal och officiell flaggutdelning. Högtidstalet hålls i år av advokat Ulrika Rogland som arbetar för kvinnors och barns rättigheter.

Kl 14.30–15.00 Konsert med Simone Moreno. Det blir bland annat svenska visor med samba-toner. 

Kl 15.30–16.45 Efter det officiella firandet blir det mer levande musik vid Dansbanan: Lottas Hot 5 – ett jazzband som spelar en förförisk blandning av American Evergreens, heta bossanova-klassiker och svenska visor.

Vi delar ut pappersflaggor till alla barn och hela dagen kan man gå en tipspromenad på tema Sverige.

Kulturen är öppet kl 10–17 med fri entré hela dagen!

Ät lunch på Kulturens restaurang, fika i Kulturens café eller ta med egen picknick och slå dig ner i parken. Restaurangen serverar vi en särskild lunchmeny med sittningar kl. 12, 13, 14 och 15. Öppet kl 17.00-23.00 på kvällen. 

Evenemang: Nationaldagsfirande på Kulturen i Lund. Detta är Lunds kommuns officiella nationaldagsfirande. 

Fri entré!

Plats: Kulturen i Lund, Tegnérsplatsen i Lund.

Datum:  Torsdag 6 juni. Statsministerns tal kl 14.00. Museet är öppet kl 10–17. 

Pressbilder: Bifogas, scrolla ner. För att ladda ner en bild högupplöst, klicka upp den och klicka sedan på knappen "Ladda ner".
Pressbilder på statsminister Stefan Löfven finns på socialdemokraternas pressida och på regeringen.se

Kontakt: Maria Bohlin, informatör på Kulturen, 046-35 04 47, maria.bohlin@kulturen.com

 Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin