2014-06-04 07:00Pressmeddelande

Nationaldagsfirande på Kulturen med fri entré

null

Vi bjuder på konsert med Jack Vreeswijk när det återigen är dags för Nationaldagsfirande på Kulturen. Men först blir det högtidstal, körsång och flagghissning. Fri entré hela dagen både till museum och park. Alla är välkomna att fira denna helgdag på Kulturen.

Årets högtidstalare är Birthe Müller från Individuell människohjälp och Lunds studentsångerskor Bella Voce för körsången. Tillsammans med publiken sjunger de också Nationalsången, samtidigt som flaggan hissas. 

Firandet avslutas med konsert med artisten Jack Vreeswijk som tar sig an sin fars, Cornelis Vreeswijks, visskatt.

Kulturens café i friluftsmuseet och Kulturkrogen vid entrén har öppet, och man är också välkommen att ta med sig picknick till parken. 

Nationaldagsfirandet på Kulturen är Lunds kommuns officiella firande. 

Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund
Tid: Fredag 6 juni 2014. Nationaldagsfirandet börjar kl 14, men museet har öppet kl 10-17. 

För mer information: 
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, 046-35 04 30,johanna.lisbergjensen@kulturen.com

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin