2012-06-05 11:57Pressmeddelande

Nationaldagsfirande på Kulturen

null

Onsdagen den 6 juni bjuder Kulturen och Lunds kommun in till nationaldagsfirande på Kulturen kl 14-16. Årets talare är Per Eriksson, rektor vid Lunds universitet, och för musiken står kören Belle Voce, singer-songwritern Sara Thuresson och Alf Greens Jazztrio. Fri entré till Kulturen hela dagen.

PROGRAM

Kl 14 på utomhusscenen vid Bosebo kyrka:

  • Välkomsttal av kommunfullmäktiges ordförande Annika Annerby Jansson och Museichef Anki Dahlin 
  • Sveriges nationalsång med kören Bella Voce
  • Flagghissning
  • Högtidstal: Per Eriksson, rektor LU
  • Mer sång med Bella Voce
  • Flagg- och fanutdelning

kl 14.30 på utomhusscenen vid Bosebo kyrka:

  • Konsert med Sara Thuresson

Kl 15 på Dansbanan vid Caféet:

  • Alf Green Trio. Jazzkonsert med möjlighet till dans eller bara en fika.

Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i LundPris: Fri entré till museet hela dagenNationaldagsfirandet på Kulturen arrangeras i samarbete med Lunds kommun.

Sara Thuresson
Sara Thuresson är singer-songwritern som fick stor uppmärksamhet med låten ”Jag sjunger nu”. Läs mer om hennes musik här.

Så här beskrivs Sara av musikjournalisten Magdalena Väpnargård:

”Hon har kallats en svensk Regina Spektor och jämförts med Tori Amos. Nu sjunger Sara lika ofta på svenska som hon sjöng på engelska i början av karriären. Lågmält, finstämt, behagligt. Allt detta passar in på Sara som hamnade i Skåne och nyligen släppte duett-ep:n ”Vakna” tillsammans med Mikael Wiehe.

”Jag säger nu” hette den förra fullängdaren vilken rönte massor av medial uppmärksamhet och Sara var bl.a med i TV4 Nyhetsmorgon. En röst som är både skir och stark ackompanjerad av ett piano, så enkelt och så genialt.

Texterna är hudlösa och självutlämnande. Och då är den där kopplingen till Regina inte så långsökt ändå. Men Sara står på helt egna ben och vinner mark i hela vårt avlånga land. Från visfestivaler till konserter på rockställen, i kyrkor och på indiefestivaler. Hennes musik fungerar i många sammanhang och ger tröst till frusna nordiska själar.”

För mer information:
Johanna Lisberg Jensen, programansvarig,tel 046-35 04 30
Erik Roman, pressansvarig, tel 046-35 04 47 

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin