2016-06-03 08:11Pressmeddelande

Nationaldagsfirande och konsert med Arja Saijonmaa på Kulturen i Lund

null

Välkommen att fira Sveriges nationaldag på Kulturen i Lund! 

Datum: måndag 6 juni, 14:00-15:15
Plats: Kulturen i Lund

Vi bjuder på vacker körsång med studentsångerskorna Bella Voce och högtidstal med kyrkoherde Anders Ekhem. Vi hissar flaggan och sjunger Du gamla, du fria tillsammans. 

Kl 14.30 blir det en halvtimmes konsert med Arja Saijonmaa! 

Kulturen har öppet kl 10-17 och det är fri entré för alla hela dagen.

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar.

Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom museet i Lund driver Kulturen även flera andra besöksmål: Livets museumTegnérmuseet och Hökeriet i Lund; Kulturens Östarp i Sjöbo kommun; Medicinhistoriska museet i Helsingborg samt Norlindmuseet på Borgeby slott.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin