2011-07-21 08:45Pressmeddelande

Möte mellan Skåne och södra Senegal på lördagens allsång på Kulturen

null

På lördag bjuder Kulturens allsång för barn på ett spännande kulturmöte då gästartisterna heter Sousou och Maher Cissoko. Han kommer från en traditionell griotsläkt i södra Senegal och hon från en musikersläkt i Skåne. Med passionerat sväng, hypnotiska rytmer, trollbin­dande sång och svenska inslag ger de oss en per­sonlig tolkning av den västafrikanska musikskatten.

Maher och Sousou Cis­soko är en unik duo som tillsammans för vidare den afrikans­ka musiktraditionen med rytmisk energi och intim sång. Det är med det afrikanska stränginstrumentet kora i fokus som de för fram både nyskriven och traditionell musik som ger en magisk upplevelse. År 2010 fick de utmärkelsen ”Årets nykomling” under Svenska folk- och världsmusikgalan med nomineringen: ”Deras liveframträdanden präglas av värme, virtoust koraspel, dansanta rytmer, vacker sång och stark utstrålning”. Tidigare har de framträtt i Veckans konsert i SVT2 och under Stockholms Kulturfestival.
   Som vanligt leds allsången av den tidigare Bolibompaprogramledaren Mia Barlöv akompanjerad av musikern Pontus Stenkvist.

Källa: Musik i Syd

Samtliga allsångstillfällen och gästartister:
9/7   SjörövarMange & Katta Pirat
16/7 Jojje Wadenius
23/7 Sousou och Maher Cissoko
30/7 Behrang Miri

Allsång för barn pågår kl 15-16 och är gratis för medlemmar, barn och unga upp till 19 år! 
Entré för medföljande vuxen 60 kr, pensionär 40 kr.
Mer information finns på www.kulturen.com

Programmet är en del av SommarLund som arrangeras av Lunds kommun.

För mer information:
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör, tfn 046 35 04 30

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar och i drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan alla ta del av en magisk värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin