2007-08-22 07:30Pressmeddelande

Möt Andres Serrano på Kulturen

null

Den internationellt kände fotografen och bildkonstnären Andres Serrano ställer ut sin bildsvit A History of Sex på Kulturen i höst. Sviten består av 14 porträtt av männsikor som utför olika sexuella handlingar. De försöker inte dölja de akter som de utför, utan tittar rakt på betraktaren. Deras blickar tycks säga: Det här är jag, men vem är du?

A History of Sex invigs av Andres Serrano och författaren och konstkritikern, Sune Nordgren, på Kulturen i Lund den 23 september. Utställningen kommer från Paula Cooper Galleryi New York och finns på Kulturen året ut. Den kommer att visas varje dag av våra guider och flera föredrag kommer även att hållas under hösten.

Pressvisning med Serrano
Ni har möjlighet att träffa och ställa frågor till Andres Serrano vid en pressvisning av A History of Sex på Kulturen torsdagen den 20 september kl 10.30. Då finns även utställningsproducent för A History of Sex och museifotograf, Viveca Ohlsson och Kulturens t. f. museichef, Björn Magnusson Staaf plats för att berätta mer om utställningen. Vi vill gärna ni anmäler ert intresse att delta vid pressträffen i förväg.

Tid för längre intervju
Fredagen den 21 september går det även att boka tid för ett antal enskilda intervjuer med Serrano. Vi vill att radio respektive tv samordnar sig och endast skickar ett team per bolag! Vi förbehåller oss rätten att välja vilka media som får intervjua honom.

Boka pressträff och intervju
Anmäl er till pressträffen och boka tid för enskild intervju med Andres Serrano senast den 12 september via Petra Kanvall, pressansvarig på Kulturen. Telefon 046-35 04 17 alternativt petra.kanvall@kulturen.com. För mer material och pressbilder, gå till www.kulturen.com. Klicka på Kontakt & press. Lösenordet för att se bilder är b469alle.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin