2014-06-16 11:48Pressmeddelande

Midsommarfirande på Kulturen

null

Välkommen på traditionellt midsommarfirande! Kl 12 sätter vi blommor i den lövade midsommarstången tillsammans med barnen. Kl 13, 14 och 15 blir det dans kring midsommarstången till levande musik. Folkdansuppvisning med Lunds studenters folkdanslag blir det kl 14.30.

Fika och glass finns till försäljning på Kulturens café, Kulturkrogen säljer midsommarmat i parken, (potatis & sill och jordgubbar med grädde). Det går också bra att ta med egen picknick. 

Midsommarmusiker är: Pontus Stenkvist och Per-Ola Sandberg.

Evenemang: Midsommarfirande
Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund
Datum: Midsommarafton fredag 20 juni. Museet är öppet kl 10-17, själva midsommarfirandet äger rum kl 12.00-15.30.
Pris: Entréavgift som gäller till hela museet: 120 kr, 80 kr för pensionärer, 60 kr för studenter. Barn och unga upp till 19 år samt Kulturens medlemmar fri entré.

För mer information: 
Johanna Lisberg Jensen, programarrangör. johanna.lisbergjensen@kulturen.com Tel 046 350430
Mats Larsson, programarrangör mats.larsson@kulturen.com Tel 046 350425

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin