2020-10-20 05:45Pressmeddelande

Massor av barnvänliga aktiviteter under höstlovet på Kulturen i Lund

Kulturen i Lund har extraöppet hela höstlovet och erbjuder massor av barnvänliga aktiviteter! Höstlovet sammanfaller ju med Halloween, och vi erbjuder spökvandringar för yngre barn, spökkvällar, visningen Rysliga platser och spökpyssel. Förutom dessa lite läskiga programpunkter erbjuder vi även prova på i vår smedja, två olika barnteatrar, lekutställning, ficklampspromenad i parken under onsdagskvällen och tipsrunda & spår.

Som vanligt kan man förstås även besöka de historiska husen i vårt friluftsmuseum och alla våra utställningar. De två nyöppnade utställningarna Mopeden – en svensk designhistoria och TILT! – Flipperspelens kultur och historia kan säkert intressera många lite äldre barn. I TIlT! kan man spela på sju av utställningens flipperspel, så varför inte utmana en kompis eller en förälder?

Museet har öppet kl 10–16 hela höstlovet, lördag 24 oktober till söndag 1 november, och dessutom har vi kvällsöppet till kl 20 på onsdagen.

Samlad information om alla våra programaktiviteter under höstlovet finns på www.kulturen.com/hostlov

Pressbilder: Bifogas, se nedan. För att spara ner en högupplöst bild, klicka först upp bilden och klicka sedan på knappen "Ladda ner". 

För mer information: 
Therese Bygge, programarrangör, 046-35 04 52, therese.bygge@kulturen.com Om Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur. Vi har även en bred programverksamhet för alla åldrar.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin