2012-08-13 08:45Pressmeddelande

Lustspel i friluftsmuseet med Teater Mira

null

Torsdagen den 16 augusti får Kulturen besök av Teater Mira som spelar lustspelet Marknadsafton utanför Onsjöstugan i friluftsmuseet. Marknadsafton är ett litet triangeldrama i komediform skrivet av Vilhelm Moberg. Pressträff sker tisdagen den 14 augusti kl 11 då delar av ensemblen finns på plats och berättar om sin uppsättning av denna folkkomedi som de turnerat runt i Skåne med under sommaren.

Marknadsafton är en folkkomedi i en akt av Vilhelm Moberg. Med psykologisk klarsyn berättas underhållande och kärleksfullt om hemmansägaren Magni och hans vedermödor med två kvinnor.  Lovisa är hans trogna hushållerska, som hoppas på att bli matmor på gården. Teresia vill samma sak och hon lockar Magni med en välfylld bankbok mot äktenskapslöfte… Mobergs komiska triangeldrama om kärlek, makt och pengar hade scenpremiär 1940. 

Regi: Dan Kandell
Magni: Bo Jonsson Grip
Lovisa: Cecilia Hjalmarsson
Teresia: Irma Jämhammar
Rapp: Thomas Engelbrektson
Musik: Rolf Perleij

Tid: Torsdag 16 augusti kl 17
Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund
Pris150 kr (biljetter säljes på plats och i förväg i Kulturens entré).

Pressträff tisdag 14 augusti kl 11
Träffa delar ur ensemblen som berättar mer om sin utomhusföreställning som turnerat runt på bakgårdar, i trädgårdar och parker under sommaren och nu spelas en sista gång i friluftsmuseet på Kulturen.  

För mer information:
Cecilia Hjalmarsson, skådespelare, Teater Mira, 0737 17 35 32
Erik Roman, pressansvarig, Kulturen, 046 35 04 47

Kulturen är en kulturhistorisk oas mitt i Lund med hus från olika tider, från land och stad. Verksamheten utgår från stora museisamlingar av såväl sydsvenskt material som världskultur. I drygt trettio kulturhistoriska byggnader visas utställningar om kulturhistoria, hantverk, konst och design. Här kan besökare ta del av en unik värld med program, traditionsfirande, restaurang och en fin lekplats. Verksamheten omfattar även arkeologi, byggnadsvård och annan uppdragsverksamhet. Kulturen är en ideell förening där alla kan bli medlemmar!


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin