2013-07-01 06:30Pressmeddelande

Lekfulla tidsresor på Kulturen i juli

null

Tisdag till fredag under juli månad kan Kulturens besökare följa med på Lekfulla tidsresor i friluftsmuseet. Besökarna får möta kvinnor och män från olika tider och sociala klasser, till exempel prästdottern Hedvig, pigan Carna och studenten Olof som hyr in sig hos arbetarfamiljen Andersson. Detta lekfulla sätt att levandegöra historien passar både för vuxna och barn. 

Den 2-12 juli går tidsresorna till Västra Vrams Prästgård, Blekingegården och Thomanderska gården. Kärlek är ett sammanhållande tema när vi börjar i prästgården på 1700-talet och sedan går vidare till en bondgård under 1800-talet där pigan Carna sitter och drömmer om drängen Nils. Den sista stationen är ett borgerligt hem i stan under 1800-talet, där vi möter fosterdottern Natalia Thomé. 

De två sista veckorna, den 16-26 juli, går tidsresorna till Dekanhuset, Bosmålatorpet och Arbetarbostaden. Vi börjar med att förflytta oss till år 1498 där vi möter Riddare Trolle som väntar utanför dekanens hus, och fortsätter sedan till ett enkelt torp runt sekelskiftet 1900 där vi får ta del av familjen Niklassons öde. Sista stoppet är det som nu kallas Arbetarbostaden, där vi träffar studenten Olof som hyr ett rum i familjen Anderssons lägenhet på 1930-talet. 

Tidsresorna avgår från entrén kl 11 och kl 14, tisdag till fredag under 2-26 juli. 

Plats: Kulturen, Tegnérsplatsen i Lund
Datum: Tisdag till fredag under fyra veckor i juli, 2 juli–26 juli, kl 11 och kl 14. 
Pris: Ingår i entréavgiften (120 kr, 80 kr för pensionärer, 60 kr för studenter, barn och unga upp till 19 år och Kulturens medlemmar fri entré.)

För mer information: 
Yvonne Andersson, pedagog, 046-35 04 44, yvonne.andersson@kulturen.com
Madeleine Larsson, pedagog, 046-35 04 39, madeleine.larsson@kulturen.com

Informatör och tf pressansvarig Maria Bohlin har semester 1-8 juli, därefter tillgänglig på 046-35 04 29, maria.bohlin@kulturen.com.


Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.  Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten drivs sedan 1882 av en ideell förening som välkomnar alla att bli medlemmar. Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.


Om Kulturen i Lund

Kulturen är en ideell förening som förvaltar ett antal museer och friluftsmuseer på ett flertal platser i Skåne. Huvuddelen av verksamheten bedrivs på Kulturen i Lund.


Kontaktpersoner

Maria Bohlin
Kommunikatör
Maria Bohlin
Johan Hofvendahl
Kommunikationsansvarig
Johan Hofvendahl